Košarka

Dario Šarić odradio sjajan posao u demoliranju Kingsa, Hezonja solidan u porazu New Yorka

Branimir Korać • utorak, 18.12.2018.
Dario Šarić odradio sjajan posao u demoliranju Kingsa, Hezonja solidan u porazu New Yorka
Foto: EPA

U noćašnjem NBA programu Dario Šarić s Minnesotom imao je najlakši posao, Sacramento Kingsi bili su potpuno neravnopravan protivnik i Minnesota je vrlo visoko slavila...

Čak i konačnih visokih 132:105 ne pokazuju dovoljno dobro koliko je Minnesota razbila Kingse. Sacramento je u potpunosti posramljen, već u prvom poluvremenu gubio je s čak 30 koševa razlike, a kako je igrao, dovoljno govori podatak da su svi starteri izuzev Buddyja Hielda bili u toj mjeri loši da je jedino Bogdan Bogdanović skupio dvoznamenkasti broj minuta - deset.

Hield je jedini nešto pokušavao i skupio je za 18 minuta 21 poen, a ostatak je bio očajan. Bogdanović pet poena, Cauley-Stein jedan poena, a Bjelica i Fox nijedan.

Na drugoj strani vrlo dobar bio je Dario Šarić koji je igrao bitnu ulogu u odvajanju u drugoj četvrtini što pokazuje i +32 Wolvesa sa Šarićem na parketu. Dario je za 20 minuta upisao 12 poena (3/4 za dva, 1/2 za tri, 3/4 slobodna), uhvatio sedam skokova i podijelio tri asistencije.

Nije bilo posebnog razloga za forsiranje startera i na strani Minnesote pa je tako najefikasniji sa 17 poena bio Andrew Wiggins (pet skokova), Gorgui Dieng dodao je 15 poena i osam skokova, Karl-Anthony Towns 14 poena i 14 skokova, Derrick Rose 13 poena i 11 asistencija, Taj Gibson 12 poena i deset skokova te Tyus Jones deset poena i deset asistencija.

Na drugoj strani uz Hielda jedino je Yogi Ferrell nešto pokazao te je završio utakmicu sa 16 poena.

Solidnu utakmicu odigrao je Mario Hezonja, ali njegovi New York Knicksi glatko su poraženi od Phoenixa u Maddison Square Gardenu. Jako loše otvaranje drugog poluvremena od strane Knicksa na kraju je presudilo, Sunsi su to razdoblje dobili s čak 41:17 i visoko su slavili.

Hezonja je na parketu proveo 17 minuta i za to vrijeme upisao 14 poena (5/8 za dva, 1/3 za tri, 1/3 slobodna) uz pet skokova, no niti on nije uspio odigrati neku pozitivnu ulogu u seriji u kojoj su Sunsi potpuno pobjegli.

Fantastičan kod pobjednika bio je Devin Booker s 38 poena i sedam skokova, TJ Warren dodao je 26 poena i pet skokova, Deandre Ayton 21 poen i 13 skokova, a Jamal Crawford podijelio je 14 asistencija. Dragan Bender proveo je na terenu dvije minute bez ikakvog učinka.

Kod Knicksa Emmanuel Mudiay ubacio je 32 poena uz šest skokova i šest asistencija, Kevin Knox 17 poena uz pet skokova, a Enes Kanter 13 poena uz deset skokova.

Milwaukee Bucksi upisali su pobjedu u gostima u Michiganu gdje su svladali Pistonse sa 107:104. Unatoč brzim prekršajima Giannisa Antetokounmpa Bucksi su upisali pobjedu, a u zadnjih 14 sekundi promašio je dva šuta za tricu.

Antetokounmpo je susret završio s 32 poena, 12 skokova i pet asistencija, a pratio ga je Khris Middleton s 22 poena i šest asistencija. Kod Pistonsa Reggie Bullock bio je na 24 poena, Griffin 19 poena, 11 asistencija, deset skokova i deset izgubljenih lopti, a Andre Drummond deset poena i 14 skokova.

Još jedna velika partija Jamesa Hardena odvela je Rocketse do pobjede protiv Jazzera 102:97. Houston je živio od poena Hardena koji ih je ubacio čak 47 i tome dodao šest skokova, pet asistencija i pet osvojenih lopti dok je PJ Tucker dodao 16 poena.

Spursi su održali lekciju Sixersima i pregazili ih sa 123.96 uz trojicu igrača na 20 i više poena, Rudy Gay upisao je 21, a Aldridge i DeRozan po 20. Problema nije bilo niti za Warriorse koji su lakoćom svladali Grizzliese predvođeni s 23 poena Kevina Duranta, a Portland Trail Blazerse predvodio je Damien Lillard s 39 poena u gostujućoj pobjedi kod Clippersa.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 132:105
New York Knicks - Phoenix Suns 110:128
Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 104:107
Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 121:96
Houston Rockets - Utah Jazz 102:97
San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 123:96
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 110:93
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 127:131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!