Košarka

Bogdanović dvoznamenkast u neočekivanom porazu od Cavsa, Nance sa sirenom za pobjedu

Branimir Korać • srijeda, 19.12.2018.
Bogdanović dvoznamenkast u neočekivanom porazu od Cavsa, Nance sa sirenom za pobjedu
Foto: EPA

Najneizvjesniji noćašnji dvoboj u NBA ligi odigran je u Indianapolisu gdje je Indiana ugostila Cleveland Cavalierse i upisala poraz za prekid velikog niza pobjeda...

Nakon sedam uzastopnih pobjeda, Indiana Pacersi upisali su poraz. Posve neočekivano na svom parketu izgubili su od Cleveland Cavaliersa, jedne od najlošijih momčadi konferencije. Junak Cavsa bio je Larry Nance koji je u posljednjoj sekundi pogodio za pobjedu.

Pacersi su vodili 91:88 kada je 12 sekundi prije kraja Alec Burks ubacio za 91:90. Odmah su Cavsi napravili prekršaj, ali Victor Oladipo promašuje oba slobodna bacanja 9.5 sekundi prije kraja susreta. Ostalo je dovoljno vremena Cavsima za zadnji napad, Rodney Hood šutirao je iz solidne pozicije, nije ubacio, ali skok u napadu uzima Nance i sa sirenom donosi pobjedu Cavsima.

Najbolji kod Pacersa bio je Domantas Sabonis sa 17 poena i osam skokova, od čega sedam u napadu, Bojan Bogdanović nastavio je seriju dvoznamenkastog broja poena, za 34 minute upisao je 14 poena (5/10 za dva, 0/4 za tri, 4/4 slobodna) uz tri skoka, a Myles Turner dodao je 12 poena i deset skokova.

Kod Cavsa Rodney Hood završio je sa 17 poena i šest skokova, Larry Nance dodao je 15 poena, 16 skokova i šest asistencija dok je Ante Žižić za 14 minuta ubacio dva poena (1/3 za dva) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Veliki europski dvoboj između Denver Nuggetsa i Dallas Mavericksa, odnosno Nikole Jokića i Luke Dončića, pobjeda je pripala Nuggetsima i Jokiću. Ovo je Nuggetsima sedam uzastopna pobjeda na domaćem parketu, a s omjerom 21-9 stigli su do najboljeg starta u sezonu još od sezone 1976/1977.

Odličnu utakmicu odigrao je upravo Jokić koji je dominirao s 32 poena i 16 skokova dok mu je veliku pomoć pružao Jamal Murray koji je ubacio 22 poena te dodao rekordnih 15 asistencija. Kod Mavericksa Harrison Barnes ubacio je 30 poena, Dončić 23 poena, 12 asistencija i šest skokova dok je DeAndre Jordan dodao 11 poena i 12 skokova.

Brooklyn Netsi stigli su do šeste uzastopne pobjede slaveći na svom parketu protiv Los Angeles Lakersa sa 115:110. Gotovo četiri godine Netsi nisu bili u ovakvoj pobjedničkoj seriji, Lakersi su činili sve da bi oni otišli kao pobjednici, ali Brooklyn je odradio odličnu utakmicu.

D'Angelo Russell predvodio je Netse s 22 poena i 13 asistencija dok je Joe Harris dodao 19 poena. Kod Lakersa LeBron James bio je na 36 poena, 13 skokova i osam asistencija, Lonzo Ball dodao je 23 poena i šest skokova, a Kyle Kuzma 22 poena i 11 skokova. Ivica Zubac na parketu je proveo dvije minuta, promašio je šut za dva, napravio dvije osobne pogreške te upisao asistenciju i blokadu.

Hawksi su odličnom četvrtom dionicom Jeremyja Lina stigli do pobjede protiv Washington Wizardsa i zako slavili tek sedmi put ove sezone. Lin je upisao 12 od 16 svojih poena u zadnjih 12 minuta, John Collins ubacio je 20 poena uz 13 skokova, Trae Young dodao je 19 poena, a Dewayne Dedmon 13 poena uz deset skokova. Bradley Beal na drugoj strani upisao je 29 poena uz deset skokova, a Trevor Ariza 19 poena uz osam skokova i šest osvojenih lopti.

NBA:
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 91:92
Denver Nuggets - Dallas Mavericks 126:118
Brooklyn Nets - Los Angeles Lakers 115:110
Atlanta Hawks - Washington Wizards 118:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!