Košarka

Spursi tricama razbili Timberwolvese, Šarić odigrao skromno, Hezonja nije ni ulazio

Petar Jenjić • subota, 22.12.2018.
Spursi tricama razbili Timberwolvese, Šarić odigrao skromno, Hezonja nije ni ulazio
Foto: FaH

New York Knicksi poraženi su na domaćem parketu od Atlanta Hawksa, a ponovno je bez minutaže bio Mario Hezonja. Izgubili su i Minnesota Timberwolvesi na gostovanju kod vrlo raspoloženih San Antonio Spursa. Skromniju utakmicu, kao i većina suigrača, odigrao je Dario Šarić...

Atlanta Hawksi ostavili su New York Knickse na 38 poena u drugom poluvremenu što se pokazalo presudnim u odnošenju pobjede iz Madison Square Gardena. Hawksi su slavili sa 117:104 te tako stigli do osme pobjede sezone. Sedam i pol minuta prije kraja domaćin je imao vodstvo 99:95, ali uslijedila je serija gostiju od 9:0 koju Knicksi do kraja susreta nisu uspjeli okrenuti u svoju korist.

Goste je predvodio Kent Bazemore s 22 poena i šest skokova, John Collins dodao je 17 koševa i 16 skokova, a Kevin Huerter 16 poena.

Za Knickse nije nastupio Mario Hezonja, a najučinkovitiji bio je Emmanuel Mudiay s 32 poena, dok je Kevin Knox ubacio 24 koša čemu je dodao šest skokova.

Sedmu pobjedu u osam utakmica upisali su San Antonio Spursi koji su na domaćem terenu svladali Minnesota Timberwolvese sa 124:98. Nije bilo problema za domaću momčad u sinoćnjem susret u kojem su ubacili izvrsnih 19 trica iz ukupno 33 pokušaja čime su itekako doprinijeli šestom porazu Wolvesa u zadnjih sedam utakmica.

Do pobjede ih je predvodio Bryn Forbes s 22 koša i sedam skokova, Marco Belinelli dodao je 17 poena i šest skokova, a Davis Bertans 15 koševa i pet skokova.

Skroman je u gostujućim redovima bio Dario Šarić sa sedam poena (2/4 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 3/3), pet skokova i četiri asistencije. Najučinkovitiji kod Minnesote bio je Andrew Wiggins s 15 koševa i šest skokova.

Tri minute trebalo je Milwaukee Bucksima da dođu do prvih poena iz igre, a do tada su već Boston Celticsi stigli do vodstva 10:1. Međutim, kako se kasnije pokazalo, bilo je to najbolje razdoblje Bostona na susretu. Bucksi su u ostatku utakmice bili apsolutno bolja momčad te su stigli do pobjede od 120:107. Već su na poluvremenu vodili sa 17 razlike (65:48), a Celticsi se do kraja više nisu uspjeli spustiti na jednoznamenkast zaostatak.

Giannis Antetokounmpo predvodio je svoju momčad do pobjede s 30 poena, osam skokova i pet asistencija, a priključio mu se Khris Middleton s 21 košem, devet skokova i pet asistencija.

Jaylen Brown s 21 košem, sedam skokova i četiri ukradene lopte predvodio je Boston, Jayson Tatum dodao je 20 poena i pet skokova.

Na krilima vrlo raspoloženog Buddyja Hielda do pobjede 102:99 stigli su Sacramento Kingsi koji su bili bolji od Memphis Grizzliesa. Devet minuta prije kraja Kingsi su zaostajali 82:75 kada je Hield ubacio 11 uzastopnih koševa svoje momčadi. Nešto više od dvije minute prije isteka vremena Marc Gasol donio je Memphisu vodstvo 97:93, na što je Sacramento odgovorio serijom 9:0 čime je riješio pitanje pobjednika.

Buddy Hield susret je zaključio s 28 poena i osam skokova čime je stigao do šeste uzastopne utakmice s 20 ili više koševa. Po 14 koševa dodali su Bogdan Bogdanović i De'Aaron Fox (osam asistencija, pet ukradenih lopti).

Najbolji je kod Memphisa bio Mike Conley s 23 poena, sedam skokova i pet asistencija, Garrett Temple dodao je 12 koševa, osam skokova i pet asistencija.

NBA:
New York Knicks - Atlanta Hawks 107:114
San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 124:98
Chicago Bulls - Orlando Magic 90:80 (Lauri Markkanen 32p, 6sk / Evan Fournier 24p, 6as)
Charlotte Hornets - Detroit Pistons 98:86 (Marvin Williams 24p, 6sk / Blake Griffin 23p, 7sk, 5as)
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 107:120
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 102:99
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 90:120 (Damian Lillard 19p / Ricky Rubio 24p, 8as)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!