Košarka

Anthony Davis zasjenio odličnu večer Luke Dončića, sjajni Nikola Vučević predvodio Magic do pobjede

Petar Jenjić • subota, 29.12.2018.
Anthony Davis zasjenio odličnu večer Luke Dončića, sjajni Nikola Vučević predvodio Magic do pobjede
Foto: EPA

Niti nova odlična predstava Luke Dončića nije pomogla Dallasu da dođe do pobjede kod New Orleans Pelicansa za koje je sjajnu utakmicu odigrao Anthony Davis. Odlično je noćas igrao i Nikola Vučević u pobjedi Orlanda protiv Toronta, dok su do nove pobjede stigli i Denver Nuggetsi...

Sjajnu utakmicu na krilima Nikole Vučevića odigrao je Orlando koji je na domaćem parketu sa 116:87 bio bolji od Toronto Raptorsa. Gosti su tijekom prve četvrtine vodili s 19:9, ali to je bilo sve od njih u cijelom susretu. Orlando je apsolutno dominirao, a tijekom 16 minuta nadigrao ih je sa 51:16, vodio i s 31 razlike te u konačnici upisao uvjerljivu pobjedu.

Vučević je ostvario učinak od 30 poena, 20 skokova i osam asistencija čime je postao tek deveti igrač u NBA povijesti kojem je to pošlo za rukom. Slijedili su ga D.J. Augustin sa 17 koševa i šest asistencija te Jonathan Isaac s 14 poena i osam skokova.

Kawhi Leonard s 21 poenom i šest skokova predvodio je gostujuću momčad, Serge Ibaka dodao je 17 koševa i osam skokova.

Briljante utakmice odigrali su Anthony Davis s jedne i Luka Dončić s druge strane, a do pobjede su rezultatom 114:112 ipak stigli domaći New Orleans Pelicansi, čime su prekinuli niz od pet uzastopnih poraza. Još početkom treće četvrtine gosti su imali 15 koševa viška (72:57), ali prednost su gotovo pa ispustili već do kraja iste dionice. Ključnim se pokazao ubačaj Davisa 43 sekunde prije kraja kojim je postavio konačan rezultat. Imali su Mavericksi prilike za izjednačenje ili eventualno vodstvo, međutim, nisu ih uspjeli iskoristiti.

Prvo ime susreta bio je Anthony Davis s 48 poena i 17 skokova, Julius Randle dodao je 22 koša i 12 skokova, Jrue Holiday 18 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Najbolji je u redovima gostiju bio Luka Dončić koji je ponovno odigrao odličnu utakmicu. Noćas je ubacio 34 poena (trica 7/13), a slijedio ga je Harrison Barnes s 21 košem i pet skokova.

Denver Nuggetsi gotovo su prokockali 18 koševa viška koje su imali u završnici prvog poluvremena (59:41), u konačnici su svladali San Antonio Spurse sa 102:99. Monte Morris s linije slobodnih bacanja postavio je konačan rezultat sedam sekundi prije kraja, šut za produžetak uzeo je Bryn Forbes, međutim, igrač Spursa nije uspio pogoditi. Potrebno je izdvojiti kako su gosti u posljednje dvije minute promašili četiri od osam slobodnih bacanja.

Iako je imao problema s desnim gležnjem Jamal Murray predvodio je svoju momčad do pobjede s 31 poenom i šest skokova, dok je Nikola Jokić dodao 21 koš, devet skokova i devet asistencija. Isti broj koševa ubacio je i Malik Beasley.

Najbolji je kod Spursa bio LaMarcus Aldridge s 24 koša i sedam skokova, DeMar DeRozan dodao je 15 poena, pet skokova i pet asistencija.

NBA:
Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 100:87 (Kemba Walker 29p / D'Angelo Russell 33p)
Orlando Magic - Toronto Raptors 116:87
Washington Wizards - Chicago Bulls 92:101 (Bradley Beal 34p, 7sk, 5as / Zach LaVine 24p)
New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks 114:112
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 102:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!