Košarka

Hezonji vrlo mala minutaža, Benderu niti to, Žižić i dalje pauzira zbog ozljede

Branimir Korać • nedjelja, 30.12.2018.
Hezonji vrlo mala minutaža, Benderu niti to, Žižić i dalje pauzira zbog ozljede
Foto: EPA

Od trojice Hrvata koji su bili u konkurenciji za nastup noćas u NBA ligi, u akciji je bio samo Mario Hezonja i to u "garbage timeu" protiv Jazzera. U dvije najzanimljivije utakmice večeri slavili su gosti, Rocketsi u New Orleansu te Warriorsi u Portlandu...

Vrlo loš nastup upisali su New York Knicksi koji su gostovali u Salt Lake Cityju. Jazzeri su ih svladali sa 129:97 u susretu u kojem je New York posramljen već u prvom poluvremenu. Na odmoru je bilo ogromnih 71:34 i već tada bilo je jasno tko će do pobjede.

Jazzerima nije smetalo niti što nisu mogli računati na Rickyja Rubija koji je zbog problema s ozljedama, a sjajno ga je zamijenio Dante Exum koji je upisao double-double učinak s po 13 poena i asistencija.

Mario Hezonja dobio je vrlo malu minutažu, tek pet minuta kada je već bilo poznato tko će do pobjede. Ostao je bez pokušaja na koš, jedini, a tome je dodao jedan skok i dvije izgubljene lopte.

Rudy Gobert predvodio je Jazzere s 25 poena i 16 skokova, p 15 poena dodali su Kyle Korver i Donovan Mitchell, Derrick Favors ubacio je 12 poena i uhvatio deset skokova, a Thabo Sefolosha dodao je po deset poena i skokova.

Kod Knicksa Tim Hardaway ubacio je 18 poena, a Luke Kornet 14 uz šest skokova.

Milwaukee Bucksi pobijedili su Brooklyn Netse s visokih 129:115 i učvrstili prvu poziciju na Istoku, a predvodio ih je Giannis Antetokounmpo koji je ubacio 31 poen uz po deset skokova i asistencija. Antetokounmpo je u konačnici pomogao Bucksima da izbjegnu nalet Netsa koji su uspjeli smanjiti zaostatak s 23 razlike na minus sedam, ali više od toga nisu uspjeli.

Vrlo rano ostali su bez Rondaea Hollis-Jeffersona, važnog igrača u fazi obrane, a on je već nakon tri minute zbog ozljede morao napustiti parket. U nastavku su Bucksi rutinski dominirali uz 29 poena i sedam asistencija Khrisa Middletona te 24 poena Brooka Lopeza. Na drugoj strani Shabazz Napier upisao je 32 poena uz sedam asistencija.

Washington je u utakmici s ogromnim brojem koševa svladao Charlotte Hornetse. John Wall prije susreta naznačio je kako bi sezona za njega mogla biti gotova zbog potencijalne operacije, a i bez njega su Wizardsi slavili. Hornetsima nije pomoglo 47 poena Kembe Walkera, kod Washingtona 24 poena, devet asistencija i sedam skokova upisao je Trevor Ariza.

James Harden nastavio je s odličnim igrama i odveo je Rocketse do pobjede u gostima kod Pelicansa. Harden je ubacio 41 poen i prvi je igrač nakon Oscara Robertsona koji je u sedam uzastopnih utakmica ubacivao najmanje 35 poena uz pet asistencija.

U gostujućoj pobjedi Nuggetsa Jamal Murray ubacio je čak 46 poena i podijelio osam asistencija dok Dragan Bender kod Sunsa nije uopće dobio priliku. Nikola Jokić nije bio daleko od triple-double učinka, upisao je 23 poena uz osam skokova i devet asistencija.

Blazersima nije pomoglo 40 poena Damiana Lillarda, Warriorsi su im uzvratili za poraz od prije nekoliko dana u Oaklandu. Golden State je proradio Klay Thompson s 32 poena, a Portland se nije uspio vratiti u utakmicu nakon što je bio u zaostatku praktički od početka.

NBA:
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 129:115
Washington Wizards - Charlotte Hornets 130:126
New Orleans Pelicans - Houston Rockets 104:108
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 111:108
Memphis Grizzlies - Boston Celtics 103:112
Utah Jazz - New York Knicks 129:97
Phoenix Suns - Denver Nuggets 118:122
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 105:115
Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 111:122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!