Tenis

Dan iznenađenja u Kini, kraj za drugu i treću nositeljicu, Šarapova slavila u dva seta

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.12.2018.
Dan iznenađenja u Kini, kraj za drugu i treću nositeljicu, Šarapova slavila u dva seta
Foto: EPA

Na turniru u Shenzhenu poraze su upisale druga nositeljica Caroline Garcia i trećepostavljena qiang Wang. Problema je imala i prva nositeljica Arina sabalenka, ali ona je ipak prošla dalje...

Sedma nositeljica turnira u Shenzhenu, domaći adut Shuai Zhang, neće igrati u drugom kolu. Kobna je bila Tunižanka Ons Jabeur koja je odnijela pobjedu u dva seta za samo sat vremena igre. Jabeur je prošlu sezonu završila u velikom stilu kada je došla iz kvalifikacija do finala turnira u Moskvi, a ovdje je nastavila s odličnim igrama slaveći u prvom kolu protiv favorizirane Kineskinje.

17-godišnja Kineskinja Xinyu Wang u dva seta svladala je sunarodnjakinju Fang-Ying Xun koja se u glavni ždrijeb probila kroz kvalifikacije. Wang je odigrala jako dobar meč i opravdala je pozivnicu koju su joj organizatori uručili.

Peta nositeljica Maria Šarapova igrala je protiv Timee Bacsinszky i svladala ju je u dva seta. Šarapova je glatko dobila prvi sa 6:2 da bi se u drugom setu tri puta vraćala iz breaka zaostatka i na kraju ipak upisala pobjedu. Prošle godine Ruskinja je ovdje došla do polufinala, a sezonu je ranije završila kako bi riješila probleme s ozljedom ramena koja ju je mučila.

Mlada Bjeloruskinja Arina Sabalenka ovdje je postavljena za prvu nositeljicu te je u prvom kolu ispustila set protiv Tatjane Marije. No nakon što je izgubila prvi set sa 6:3, podigla je igru i zaigrala puno bolje te sa 6:3, 6:1 prošla dalje. Njemica ima za čim žaliti, vodila je 6:3, 3:0 prije nego se Sabalenka probudila.

Ruska kvalifikantica Veronika Kudermetova iznenadila je Irinu Begu. Begu se već dugo ne može pohvaliti nekom formom, a u lošem ritmu nastavila je i u novoj sezoni gdje je kiksala već na startu turnira u Shenzhenu.

Još jedno iznenađenje priredila je Ivana Jorović koja je izbacila drugu nositeljicu Caroline Garciju. Francuskinja je bila jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira, ali izgubila je sa 6:4, 6:2 na loš način otvorila je novu sezonu.

Isto vrijedi i za treću nositeljicu, Kineskinju Qiang Wang koja je s dva puta po 6:3 svladala Alison Riske. Wang je danas 21. igračica svijeta, međutim na svom turniru nije imala rješenje za Amerikanku koja je slavila za nešto više od sat i pol.

WTA Shenzhen, prvo kolo:
Ons Jabeur (Tunis) - Shuai Zhang (Kina, 7) 6:2, 6:3
Xinyu Wang (Kina, WC) - Fang-Ying Xun (Kina, Q) 7:6(3), 6:4
Maria Šarapova (Rusija, 5) - Timea Bacsinszky (Švicarska) 6:2, 7:6(3)
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 1) - Tatjana Maria (Njemačka) 3:6, 6:3, 6:1
Veronika Kudermetova (Rusija, Q) - Irina Begu (Rumunjska) 3:6, 6:1, 7:6(5)
Ekaterina Aleksandrova (Rusija) - Dalila Jakupović (Slovenija) 6:3, 6:4
Ivana Jorović (Srbija, Q) - Caroline Garcia (Francuska, 2) 6:4, 6:2
Alison Riske (SAD) - Qiang Wang (Kina, 3) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!