Košarka

Krenuo Top 16: Valencia i Zvezda uvjerljivi, Lyon šokirao Lokomotiv Kuban

Jan Šneler • srijeda, 02.01.2019.
Krenuo Top 16: Valencia i Zvezda uvjerljivi, Lyon šokirao Lokomotiv Kuban
Foto: FaH

Odigrane su prve utakmice Top 16 faze Eurokupa, a ako je suditi po prvom kolu, očekuje nas vrlo uzbudljivo natjecanje do posljednjeg kola...

Već drugog dana u 2019. godini, započela je Top 16 faza košarkaškog Eurokupa. Osim susreta Cedevite i MoraBanc Andorre, odigrano je još pet dvoboja, a uzbuđenja i neizvjesnosti nije nedostajalo.

U skupini A, litavski Rytas je na svom terenu porazio beogradski Partizan. Gosti su se dobro držali, nisu dozvolili Rytasu da se razmaše i lagano dođe do pobjede. Nakon nešto lošijeg prvog dijela, Partizan je u nastavku bio opasniji i do samoga kraja pritiskao domaće. Ipak, pobjedu je odnio Rytas rezultatom 80:74.

Najbolji je kod domaćih bio Dominique Sutton s 21 poenom, dok je povremeni hrvatski reprezentativac Rok Stipčević ostvario učinak od tri poena i sedam asistencija. Kod gostiju, Rade Zagorac postigao je 17 poena i dodao pritom osam skokova.

U skupini B, Lyon-Villeurbanne šokirao je Lokomotiv Kuban u Krasnodaru. Iako se očekivala pobjeda favoriziranih domaćina, gosti su odigrali sjajan drugi dio posljednje četvrtine i na kraju slavili s tijesnih 65:67. Sjajan je bio Alpha Kaba koji je za goste postigao 16 poena i upisao 13 skokova, dok je kod Lokomotiva Jamel McLean ostvario učinak od 17 koševa i osam skokova.

Skupina C donijela je očekivane pobjede Crvene zvezde i Valencije. Trenutno vodeća momčad ABA lige bez većih problema svladala je francuski Limoges. Domaći su već u prvoj četvrtini imali velikih devet koševa prednosti, a odlično odrađenom posljednjom dionicom potvrdili su pobjedu s 83:71. Kod Zvezde je nekoliko igrača postiglo preko 10 poena, a najviše je dao Billy Baron (13 poena, pet skokova, četiri asistencije). Gostima nije pomogla niti dobra šuterska večer Dwighta Hardyja koji je upisao 20 poena. Matt Thomas i Will Thomas postigli su za domaće po 18 koševa, dok je kod gostiju najefikasniji bio Jaime Fernandez s 13 poena.

U skupini D, u kojoj se nalazi i Cedevita, Unics je teže no što se očekivalo slavio protiv Zenita. U neizvjesnom susretu, često su se vodstva izmjenjivala, ali je na samome kraju više koncentracije pokazala domaća momčad i slavila sa 68:67. Kod Unicsa, najbolji je bio Pierria Henry s 18 poena, dok je za goste sjajan bio Jalen Reynolds sa 17 koševa i čak 17 skokova.

Eurokup, Top 16, 1. kolo:
Unics Kazan - Zenit 68:67
Rytas - Partizan 80:74
Lokomotiv Kuban - Lyon-Villeurbanne 65:67
Crvena Zvezda - Limoges 83:71
Valencia - Unicaja 85:74

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!