Košarka

Oklahoma slavila kod Portlanda, Nowitzki promašio svih deset šuteva, Bucksi pregazili Hawkse

Petar Jenjić • subota, 05.01.2019.
Oklahoma slavila kod Portlanda, Nowitzki promašio svih deset šuteva, Bucksi pregazili Hawkse
Foto: EPA

Noćas je odigrano još pet utakmica na NBA parketima. Do nove pobjede stigli su Boston Celticsi, Milwaukee Bucksi pregazili su Atlanta Hawkse, dok je Oklahoma bila uspješna na gostovanju kod Portlanda. Po prvi puta od listopada Miami Heat stigao je do pozitivnog omjera pobjeda i poraza...

Još jednu pobjedu bez Kyrieja Irvinga upisali su Boston Celticsi koji nisu imali problema protiv Dallas Mavericksa. Vodili su cijelu utakmicu te u konačnici slavili sa 114:93. Zanimljiv je i podatak kako su upisali 35 asistencija na ukupno 42 ubačaja iz igre.

"Većim dijelom utakmice većina je igrača igrala u dobrom ritmu. Igrali smo dobro zajedno, tražili prave pozicije za šut i samo tako moramo nastaviti što je više moguće", kazao je nakon utakmice trener Bostona Brad Stevens.

Celticse je do pobjede predvodio Jaylen Brown s 21 poenom, Jayson Tatum dodao je 18 koševa i šest skokova, a Marcus Smart 17 poena. Vrijedi izdvojiti i Gordona Haywarda koji je bio blizu triple-double učinka sa 16 koševa, 11 skokova i osam asistencija.

Harrison Barnes s 20 koševa predvodio je gostujuću momčad, Luka Dončić dodao je 19 koševa i devet skokova, a DeAndre Jordan 12 koševa i 15 skokova. Treba izdvojiti i Dirka Nowitzskog kojem su domaći navijači skandirali da ubaci barem jedan šut, međutim, legendarni Nijemac promašio je svih deset pokušaja.

Po prvi puta još od kraja listopada Miami Heat stigao je do pozitivnog omjera pobjeda i poraza. Noćas je na domaćem parketu svladao Washington Wizardse sa 115:109. Imao je Miami devet koševa prednosti na ulasku u posljednju dionicu (95:86), ali gosti su se vrlo brzo spustili prema egalu.

Bradley Beal smanjio je na minus tri minutu i pol prije kraja (109:106), nakon čega je na drugoj strani jedno slobodno bacanje pogodio Dwayne Wade. Isti je igrač Wizardsa pogodio tricu za 110:109, međutim, posljednjih pet poena ubacili su domaćini.

Hassan Whiteside s 21 poenom i 18 skokova predvodio je Heat, Josh Richardson dodao je 18 koševa i pet skokova, a James Johnson 17 poena. Bradley Beal s 33 poena, devet skokova i sedam asistencija predvodio je Washington.

Nije bilo brige za Milwaukee Buckse koji su na domaćem terenu bez većih problema svladali Atlanta Hawkse sa 144:112 i tako u prvoj utakmici donijeli pobjedu treneru Mikeu Budenholzeru protiv bivše momčad. Već nakon prvih 12 minuta rezultat je bio 43:14, a do kraja susreta Bucksi su održavali prednost.

Tijekom posljednje četvrtine domaćin je imao i 46 koševa vika (130:84) te nije imao problema rasporediti se po pitanju strijelaca. Najučinkovitiji su s po 19 poena bili Malcolm Brogdon i Khris Middleton, dok je Giannis Antetokounmpo dodao 16 koševa, osam skokova i deset asistencija.

DeAndre Bembry s 19 poena bio je najbolji kod gostiju, Dewayne Dedmon dodao je 14 koševa.

Iako konačnih 111:109 to možda i ne govori, Oklahoma City Thunder ipak je malo lakše stigla do pobjede kod Portland Trail Blazersa. Nešto više od četiri minute prije kraja gosti su vodili sa 107:97 na krilima Russella Westbrooka. Domaćin je preko Damiana Lillarda smanjio na 109:107, ali nakon što je Paul George bio siguran s linije slobodnih bacanja, Al-Farouq Aminu sa zvukom je sirene samo mogao ublažiti poraz.

Paul George predvodio je Thunder do pobjede s 37 poena i osam skokova, dok je Russell Westbrook dodao 31 poen, devet skokova i sedam asistencija. Najbolji je kod Portlanda bio Damian Lillard s 23 poena i osam asistencija, Jusuf Nurkić dodao je 22 koša i osam skokova.

NBA:
Boston Celtics - Dallas Mavericks 114:93
Miami Heat - Washington Wizards 115:109
Memphis Grizzlies - Brooklyn Nets 100:109 (Mike Conley 31p / D'Angelo Russell 23p, 10as)
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 144:112
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 109:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!