Košarka

Hezonja spojio dvije dobre utakmice, protiv Blazersa među boljima

Branimir Korać • utorak, 08.01.2019.
Hezonja spojio dvije dobre utakmice, protiv Blazersa među boljima
Foto: EPA

New York Knicksi upisali su novi poraz u NBA ligi, a Mario Hezonja imao je dobru minutažu i dobro ju je iskoristio. Ivica Zubac igrao je malo u pobjedi Los Angeles Lakersa u gostima protiv Dallas Mavericksa...

New York Knicks gube i dalje, no Mario Hezonja vraća povjerenje Davida Fizdalea i još jednu utakmicu dobio je minutažu. Ovaj put igrao je lijepih 31 minutu i to je iskoristio za dobar učinak te dobar dojam.

Hezonja je imao vrlo dobar ulazak u susret, nakon što je s klupe dobio priliku bio je agresivan i igrao dobro te je na poluvremenu bio prvi strijelac već s 12 ubačenih poena. Do kraja susreta u tom segmentu nije puno napredovao, ali je odigrao sasvim solidno i bio među boljim pojedincima kod gostiju. Za 31 minutu na parketu upisao je 14 poena (5/8 za dva, 0/2 za tri, 4/4 slobodna), sedam skokova i tri osvojene lopte.

Blazersi su imali susret pod kontrolom, a odličan je bio Jusuf Nurkić iako je imao problema s osobnim pogreškama. Odradio je samo 19 minuta, ali ubacio je 20 poena i uhvatio osam skokova. Po 17 poena dodali su Damian Lillard i CJ McCollum.

Kod Knicksa Enes Kanter završio je s 18 poena i 14 skokova, Emmanuel Mudiay dodao je 17 poena i sedam asistencija, a Noah Vonleh 16 poena i 14 skokova.

Lakersima se vratio Kyle Kuzma, ali nije briljirao protiv Dallasa, no zato su Brandon Ingram i Lonzo Ball uzeli stvari u svoje ruke i nosili Lakerse do pobjede 107:97.

Kuzma je jedan od trojice važnih kotačića koji je nedostajao u posljednje vrijeme, noćas je ubacio 13 poena, ali uz očajnih 4/20 iz igre. Druga dva kotačića, LeBron James i Rajon Rondo i dalje su van parketa.

Ovom pobjedom Lakersi su pomeli Dallas u seriji s 3-0 i nanijeli mu treći poraz u nizu, a Mavericksima nije pomogao niti vrlo dobar nastup Luke Dončića koji je ovaj put upisao 27 poena i osam skokova. S 19 skokova pomagao mu je DeAndre Jordan, ali trebao je veću pomoć otatka momčadi.

Kod Lakersa Ingram je bio najraspoloženiji s 29 poena, Ball je dodao 21, a Josh Hart 14 poena i 12 skokova. Ivica Zubac dobio je tek četiri minute i ubacio četiri poena (1/2 za dva, 2/2 slobodna) uz dva skoka.

Boston je lakoćom stigao do pobjede protiv Brooklyna koji je svladan s visokih 116:95. 37 asistencija Celticsa i 23 izgubljene lopte Netsa obilježili su ovu utakmicu te ju prelomile na stranu domaćina. Nakon dvije propuštene utakmice vratio se Kyrie Irving te odmah predvodio osmoricu dvoznamenkastih kod Bostona.

Irving je ubacio 17 poena uz šest asistencija, 16 poena dodao je Jayson Tatum, a još jedan povratnik Marcus Morris ubacio je 12 poena. Kod Netsa koji su šuterski dobro krenuli pa stali, istaknuo se rookie Rodions Kurucs s 24 poena i 5/8 tricom.

U velikom dvoboju Zapadne konferencije Denver Nuggetsi poraženi su u Houstonu sa 125:113. Očekivano efikasan susret ovaj put nije donio ekstremnih 40+ poena za Jamesa Hardena koji je udvajan najvećim dijelom susreta, ali je zato odlično asistirao. Na kraju je ipak došao do broja od 32 poena čemu je dodao 14 asistencija, a sjajan je bio Clint Capela s 31 poenom i devet skokova. Kod poraženih Nikola Jokić upisao je 24 poena i 13 skokova.

Sacramento Kingsi bili su bolji od Orlando Magica sa 111:95 u susretu u kojem je Magicu prijetio puno teži poraz, ali je u završnici uspio samnjiti zaostatak i spustiti se ispod minus 20. Kingsi su prekinuli niz od četiri uzastopna poraza i vratili su se na 50-postotni omjer predvođeni s 20 poena De'Aarona Foxa te 15 poena Bogdana Bogdanovića. 18 poena i 13 skokova Nikole Vučevića nije spasilo Magic.

Spursi su u gostima svladali Pistonse sa 119:108, a Gregg Popovich došao je do 1221. pobjede u karijeri čime se izjednačio na trećem mjestu svih vremena s Jerryjem Sloanom. Ovo je 518. gostujuća pobjeda za Popovicha koji zaostaje samo dvije za vodećim Patom Rileyjem.

Očekivanu pobjedu upisali su Bucksi protiv Jazzera predvođeni s 30 poena i deset skokova Giannisa Antetokounmpa kao što su i Pelicansi očekivano svladali Grizzliese uz odličan nastup Anthonyja Davisa s 36 poena i 13 skokova.

NBA:
Detroit Pistons - San Antonio Spurs 107:119
Boston Celtics - Brooklyn Nets 116:95
Milwaukee Bucks - Utah Jazz 114:102
Houston Rockets - Denver Nuggets 125:113
New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 114:95
Dallas Mavericks - LA Lakers 97:107
Portland Trail Blazers - New York Knicks 111:101
Sacramento Kings - Orlando Magic 111:95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!