Tenis

Dva igrača s pozivnicom do osmine finala, kraj za dvojicu nositelja

Branimir Korać • utorak, 08.01.2019.
Dva igrača s pozivnicom do osmine finala, kraj za dvojicu nositelja
Foto: EPA

Na turniru u Aucklandu odigrani su i susreti prvog kola u muškoj konkurenciji gdje su poraz upisali postavljeni igrači Hyeon Chung i Steve Johnson...

Mladi Francuz Ugo Humbert dobro je krenuo na turniru u Aucklandu, nakon što je prošao kvalifikacije, slavio je i u prvom kolu. Protivnik mu je bio lucky loser Pablo Cuevas, a iskusni Urugvajac poražen je sa 7:5, 6:1. Cuevasu ovo nije omiljena podloga i Humbert je to iskoristio te prošao u osminu finala.

Veliko iznenađenje priredio je domaći igrač s pozivnicom Jose Statham koji je izbacio šestog nositelja Hyeona Chunga sa 7:5, 6:3. Statham vrlo rijetko dobiva priliku nastupiti na ATP turnirima, ovaj put dobio je wild card i iskoristio ga maksimalno. Chung nema dobar početak sezone, poražen je i u Puneu u prvom kolu od Ernestsa Gulbisa i u problematičnoj formi dočekuje Australian Open.

Još jedan dobitnik pozivnice bilježi odličan ulazak u turnir. Veteran David Ferrer pregazio je Robina Haasea kojem je za nešto više od sat vremena igre prepustio samo tri gema. Ova dvojica igrača susreli su se na ovom turniru i prije dvije godine, a tada je slavio Haase u tri seta.

Od turnira se oprostio deveti nositelj Steve Johnson koji je poražen od Argentinca Leonarda Mayera. Mayer je bio bolji sa 7:5, 6:3 te je tako prekinuo niz od sedam uzastopnih poraza i slavio prvi put nakon kolovoza prošle godine. Johnsonu je s druge strane ovo sedmi uzastopni poraz, a također ne zna za pobjedu od kolovoza.

ATP Auckland, prvo kolo:
Ugo Humbert (Francuska, Q) - Pablo Cuevas (Urugvaj, LL) 7:5, 6:1
Peter Gojowczyk (Njemačka) - Guido Pella (Argentina) 6:1, 3:6, 6:2
Jose Statham (Novi Zeland, WC) - Hyeon Chung (Južna Koreja, 6) 7:5, 6:3
David Ferrer (Španjolska, WC) - Robin Haase (Nizozemska) 6:2, 6:1
Leonardo Mayer (Argentina) - Steve Johnson (SAD, 9) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!