Nogomet

Japan teže od očekivanja do pobjede, poraz Jradijevog Libanona

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.01.2019.
Japan teže od očekivanja do pobjede, poraz Jradijevog Libanona
Foto: EPA

Okončano je prvo kolo na Azijskom kupu gdje su odigrana posljednja tri susreta. U akciji je bio Japan koji je teže od očekivanja stigao do pobjede protiv Turkmenistana...

Japan je otvorio nastup na Azijskom kupu pobjedom protiv Turkmenistana 3:2 u susretu koji je ispao kompliciraniji za Japance nego što su to očekivali. Skromni Turkmenistan vodio je na poluvremenu, ali Japan je uspio okrenuti rezultat i na kraju ipak slaviti.

"Sretni smo zbog tri boda, ali očito imamo na puno toga za raditi uoči sljedeće utakmice", rekao je japanski izbornik Hajime Moriyasu i samim time pokazao kako nije zadovoljan nastupom svojih izabranika.

Turkmenistan je poveo golom Arslana Amanova sredinom prvog dijela i to je vodstvo držao sve do 56. minute. Tada kreće 15 dobrih japanskih minuta, Yuya Osako postiže dva gola, jedan dodaje Ritsu Doan i Japan dolazi do visoke prednosti. Uspio je Turkmenistan smanjiti u 79. minuti preko Ahmeta Atajeva, no više od toga nije mogao.

Hector Cuper s Uzbekistanom je stigao do pobjede protiv Omana 2:1 zahvaljujući golu u 85. minuti. Oman se pokazao kao dobar protivnik, bio je čak i bolji u nekim dijelovima susreta, ali Uzbekistan je ipak slavio.

Poveo je u 34. minuti golom Ahmedova nakon čega je Oman krenuo po poravnanje, uglavnom kontrolirao igru i izjednačio preko Al Ghasanija koji je pet minuta ranije ušao u igru.

Ipak u završnici je Šomurodov zabio gol za preokret i pobjedu. U sudačkoj nadoknadi Krimets je zaradio isključenje i ostavio Uzbekistan s igračem manje, ali nije bilo dovoljno vremena za povratak u susret.

Do očekivane pobjede stigao je Katar koji je s 2:0 bio bolji od Libanona u čijem sastavu je svih 90 minuta odradio Hajdukov Bassel Jradi. Abdulla i Hisham bili su strijelci za Katar.

Azijski kup:
Japan - Turkmenistan 3:2
Uzbekistan - Oman 2:1
Katar - Libanon 2:0

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!