Košarka

Zupcu nedostajao jedan skok za double-double, prekinuta velika Bogdanovićeva serija

Branimir Korać • četvrtak, 10.01.2019.
Zupcu nedostajao jedan skok za double-double, prekinuta velika Bogdanovićeva serija
Foto: EPA

U bogatom noćašnjem programu u NBA ligi nastupila su trojica Hrvata, a netipično najmanje poena ubacio je Bojan Bogdanović. Ivica Zubac bio je najuvjerljiviji i pomogao je Lakersima na putu do pobjede protiv Pistonsa...

Indiana Pacersi teško su noćas stradali u gostima kod Boston Celticsa koji su visoko slavili sa 135:108. Nije to bila večer Bojana Bogdanovića, hrvatski reprezentativac imao je puno problema na obje strane parketa i nakon dugo vremena upisao je lošiju utakmicu.

Već u prvoj četvrtini Bogdanović je zaradio tehničku, mučio se i u obrani i u napadu, a susret je završio sa samo sedam poena (2/5 za dva, 1/4 za tri, 0/2 slobodna), tri skoka i tri asistencije. Inače, Bogdanović je posljednji put upisao jednoznamenkast broj poena još 1. studenog nakon čega je nanizao čak 31 utakmicu s dvoznamenkastim brojem poena.

Bilo je vrlo malo raspoloženih kod Pacersa, treba izdvojiti tek Domantasa Sabonisa koji je upisao 20 poena, sedam skokova i pet asistencija u najtežem porazu Indiane ove sezone.

Kod Celticsa su odličnu utakmicu odradili Marcus Morris s 22 poena i osam skokova, Jaylen Brown s 22 poena i sedam skokova te Jayson Tatum s 20 poena.

Kyle Kuzma s učinkom karijere odveo je Lakerse do pobjede protiv Pistonsa 113:100. Kuzma je ubacio 41 poen (5/10 trica), od toga 22 u trećoj dionici kada su Pistonsi pokušali vratiti se u utakmicu nakon što su se našli u minusu u prvom dijelu.

Ivica Zubac može biti zadovoljan svojim nastupom i doprinosom koji je pružio, igrao je 23 minute s klupe te ubacio 11 poena (4/8 za dva, 374 slobodna) uz devet uhvaćenih skokova. Lakersima i dalje nedostaje LeBron James koji će propustiti i gostovanje kod Jazzera.

Osim Kuzme i Zupca, dobar posao odradio je i Kentavious Caldwell-Pope s 15 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Kod poraženih nedostajao je Zaza Pačulia, Andre Drummond uhvatio je 17 skokova, ali i šutirao 2/12 dok je Blake Griffin ubacio 16 poena, podijelio šest asistencija i ostao bez ijednog skoka.

Cavsi bi bili najsretniji da sezona što prije završi što potvrđuju i njihove igre. Noćas ih je u revijalnom nastupu pregazio New Orleans sa 140:124 u susretu u kojem su gosti "angažmanom" u obrani pokazali koliko im je stalo do nastavka sezone.

Na parketu je bio i Ante Žižić koji je dobio 20 minuta i upisao deset poena (5/9 za dva), četiri skoka i dvije asistencije, a bio je najbolji kod Cavsa po +/- učinku, jedan od rijetkih s kojim su Cavsi bili u plusu po poenima i to čak +12.

Anthony Davis bio je nezaustavljiv s 38 poena, 12 skokova i sedam asistencija dok je Franck Jackson dodao 19 poena. Kod Cavsa Jordan Clarkson upisao je 21 poen.

Wizardsi su glatko slavili protiv Philadelphije uz sjajan nastup Bradleyja Beala koji je sam kreirao seriju 14:5 s kojom je u zadnjoj dionici prelomio utakmicu. Na kraju je ubacio 34 poena, a s klupe mu je pomogao Otto Porter s 23 poena i šest skokova. 35 poena i 14 skokova Joela Embiida nije bilo dovoljno Sixersima.

Iznenađenja nije bilo u Oregonu gdje su Blazersi bili bolji od Bullsa sa 124:112. Bullsima je to peti uzastopni poraz, a Blazersima treća pobjeda u nizu. Predvodili su ih CJ McCollum s 24 poena, Jusuf Nurkić s 18 uz osam skokova te Damian Lillard sa 16 i deset skokova.

U utakmici na mali broj poena Memphis je svladao San Antonio s 96:86. Grizzliesi su dobili bitku u reketu, tu je ogromne probleme stvarao Marc Gasol s 26 poena i 14 skokova i općenito ubacili su dvostruko više poena u reketu nego Spursi.

Luka Dončić nastavlja oduševljavati, a noćas je ubacio 30 poena u pobjedi protiv Sunsa za koje i dalje minute ne dobiva Dragan Bender. Mladom Slovencu ovo je četvrta utakmica s najmanje 30 ubačenih poena.

U utakmici večeri Milwaukee Bucksi predvođeni Giannisom Antetokounmpom slavili su u Houstonu. Grk je briljirao s 27 poena i 21 skokom dok je Malcom Brogdon dodao 24 poena. Na drugoj strani James Harden upisao je 42 poena i 11 skokova, ali nije bilo dovoljno.

NBA:
Boston Celtics - Indiana Pacers 135:108
Washington Wizards - Philadelphia 76ers 123:106
Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 116:100
Houston Rockets - Milwaukee Bucks 109:116
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 86:96
New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 140:124
Dallas Mavericks - Phoenix Suns 104:94
Utah Jazz - Orlando Magic 106:93
Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 124:112
Los Angeles Lakers - Detroit Pistons 113:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!