Tenis

Donna Vekić neočekivano poražena od igračice izvan Top 200

Branimir Korać • srijeda, 16.01.2019.
Donna Vekić neočekivano poražena od igračice izvan Top 200
Foto: EPA

Prva hrvatska predstavnica koja se oprostila od nastupa na Australian Openu je Donna Vekić. Vekić je neočekivano poražena od Australke Kimberly Birrell...

Očekivao se lagan posao, ali na kraju je Donna Vekić podbacila i upisala neočekivani poraz od Australke Kimberly Birrell. Birrell je slavila u tri seta, meč je potrajao dva sata, a Vekić je odigrala ispod očekivane razine.

Hrvatska tenisačica dosta je griješila, imala je 40 neprisiljenih pogrešaka, ali i prilika da odvede meč na svoju stranu, ali nije bila prava i pomirila se s porazom.

U prvom setu Vekić je imala break loptu kod 3:3, nije ju iskoristila, a onda je u završnici seta izgubila svoj servis i automatski i set sa 6:4.

U drugom setu bolje izdanje za Donnu, posebno u otvaranju seta gdje je povela s 4:0, vratila je Birrell jedan izgubljeni servis, no ne i drugi te je Vekić sa 6:4 poravnala u setovima i odluka je pala u trećem.

Tamo je Vekić jako loše krenula, odmah je Birrell došla do dvostrukog breaka, povela s 5:0 i poslala Vekić izvan turnira.

Donna je pogodila 12 as servisa i imala sedam dvostrukih servis pogrešaka te upisala poraz koji se nije očekivao.

Australian Open, drugo kolo:
Kimberly Birrell (Australija) - Donna Vekić (Hrvatska, 29) 6:4, 4:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!