Rukomet

Tunis pobjedom nad Austrijom kompletirao listu sudionika druge runde Svjetskog prvenstva

Mihaela Bradovski • četvrtak, 17.01.2019.
Tunis pobjedom nad Austrijom kompletirao listu sudionika druge runde Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Tunis je stigao do vrlo važna pobjede nad Austrijom i tako potvrdio prolazak u sljedeću fazu natjecanja na Svjetskom prvenstvu. Osim njega pobjedu je upisao i Katar, ali bez nekog velikog značaja...

Malo je rukometašima Čilea značila pobjeda u prvom susretu dana skupine C. Kontinentalni prvak Tunis bio je uvjerljiv protiv Austrije i nakon Egipta i on je dohvatio glavnu fazu Svjetskog prvenstva. Time su afričke vrste ostvarile napravile najveći posao u konkurenciji svih vaneuropskih. Dalje je iz tog društva prošao još samo Brazil.

Ništa izabranici Antonija Gerone nisu željeli prepustili slučaju pa su tako od samoga starta jako ušli u dvoboj što je nakon 12. minuta igre rezultiralo dvama 3:0 serijom i jednom 2:0 za 8:4 i mirnu plovidbu ostatkom tog poluvremena.

U nastavak su Austrija i Tunis ušli pri 14:18, a za razliku od prvog dijela dobar dio ovog drugog pripao je austrijskim rukometašima. Frimmel s četiri pogotka te Weber i Herburger kreirali su 6:1 seriju u periodu od 39. do 46. minute i doveli se na sam prag izjednačenja.

Toliko željeni egal izborili su osam minuta prije kraja, za 25:25 poentirao je Zeiner, no do kraja Tunižani ponovno ubacuju u brzinu više i sa 7:2 serijom rješavaju pitanje pobjednika. Točku na i stavio je Hosni pogotkom za 32:27 nakon čega je moglo početi veliko slavlje dok Austrijanci mogu itekako žaliti što u posljednjim minutama nisu imali niti jednog raspoloženog šutera osim Webera.

Sa devet pogodaka iz 11 pokušaja upravo je on bio najbolji strijelac europskog predstavnika, Frimmel je susret završio kao stopostotan sa 7/7 učinkom dok je u dresu pobjedničkog sastava najraspoloženiji bio Oussama Boughanmi s devet zgoditaka i jednom promašajem.

Za razliku od njihovog susreta onaj u skupini D nije više o ničemu odlučivao. Katarani se prema President's kupu okreću pobjedom nad Argentinom pa im to minimalno slavlje nad panameričkim prvakom, a kao zlatnom sastavu s Azijskog prvenstva ostaje jedina satisfakcija. Ako i to.

Što se kretanja rezultata u ovom dvoboju tiče, nakon 11. minuta igre sastav Valera Rivere uspio se razbuditi i s narednom 4:0 serijom osigurati si dva pogotka prednosti. Još je bolji period Katar imao nakon desetak minuta kasnije, redom su u argentinsku mrežu pogađali Marzo, Ali, Berrached, Heiba i još jednom Marzo i iako su tada stigli na +5 na poluvrijeme se otišlo pri njihovih 16:13.

U drugom dijelu prednost i dojam malo su šetali od jedne do druge strane, Katarani su u zadnjih deset minuta ušli s pet pogotka prednosti no na drugoj su se strani pritisnuli Federico Fernandez, Pablo Simonet i Pizarro te su u sedam minuta uspjeli režirati 6:1 seriju.

Susret je pogotkom za 26:25 riješio Marzo, dvije minuta prije isteka vremena. Rivera je u njemu imao najraspoloženijeg čovjeka, pobjednički je sastav predvodio sa osam pogodaka no isti broj pokušaja je otišao u nepovrat. Danijel Šarić upisao je 11 obrana. Na drugoj strani najbolji su kod Argentine, sa po četiri zgoditka, bili Pablo Simonet i Baronetto.

SP 2019. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Čile32:27Saudijska Arabija
Austrija27:32Tunis
Danska30:26Norveška
1Danska 5167:103+6410
2Norveška 5175:119+568
3Tunis 5138:147-96
4Čile 5130:167-374
5Austrija 5121:148-272
6Saudijska Arabija 5112:159-470

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • amadeus18.01.2019. u 10:10
    Danska i Svedska su najjace nordijske ekipe. U Islandu smjena generacija, Norveska je limitirana ekipa. Igraju 1na1 rukomet, trka po cijelom terenu, jer na taj nacin sakrivaju svoje minuse (nedostatak rukometnog znanja i tehnike) i nije lijep za gledat. Susjedi danci ih dobro poznaju pa ih drze za... [više na forumu]
    amadeus