Rukomet

Ribera pozvao Šterbika, Canellas protiv Francuske priželjkuje bolje napadačko izdanje čitave momčadi

Mihaela Bradovski • subota, 19.01.2019.
Ribera pozvao Šterbika, Canellas protiv Francuske priželjkuje bolje napadačko izdanje čitave momčadi

Španjolski izbornik Jordi Ribera na treningu ozlijeđenog vratara Rodriga Corralesa odlučio je uoči velikog okršaja s Francuskom zamijeniti Arpadom Šterbikom. Promjena na vratima nije i jedina uoči subotnjeg dvoboja, a za uspjeh protiv branitelja naslova, tvrde Španjolci, trebat će popraviti igru u napadu...

U petak ozlijeđenog vratara Rodriga Corralesa u važnom dvoboju s Francuskom zamijenit će Arpad Šterbik. IHF je španjolskoj struci dopustio jednu izmjenu koja neće ulaziti u kvotu tri dopuštene, a nakon incidenta na treningu tijekom kojeg su ozlijeđeni Corrales i Aitor Arino.

Druga zamjena za koju se Jordi Ribera odlučio uoči dvoboja s aktualnim svjetskim prvacima je ulazak Iosua Gonija na mjesto Danija Dujšebajeva. Španjolski izbornik ostavio je mogućnost Corralesova povratka u konkurenciju za iduće dvoboje.

"I uoči samog početka Prvenstva znali smo da je natjecanje dugo i da jedino što trebamo je ići utakmicu po utakmicu i s tim ćemo pristupom i nastaviti. Možemo dobiti ili izgubiti od svakoga u ovoj fazi turnira, a pamtimo i situacije iz prošlosti kada također nismo prenijeli sve bodova pa smo svejedno napravili dobar rezultat. Imamo povjerenje jedni u druge i u izbornika", prokomentirao je kratko španjolsku situaciju uoči prvog susreta druge faze pivot Julen Aguinagalde.

Na njegove se riječi nadovezao Joan Canellas, detektirajući probleme u ofenzivnom segmentu igre, kako u dvoboju s Hrvatskom tako i u nekim ranijima.

"Znamo da nismo na sjajan način završili prvu fazu natjecanja, osim toga, i u samoj je igri nedostajalo nešto u fazi napada. Imali smo kako sjajnih perioda tijekom svih susreta tako i onih ne toliko dobrih. Teško je bilo zaspati nakon poraza od Hrvatske, sada znamo da moramo pobijediti i ne preostaje nam ništa drugo. Spremni smo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • canastra19.01.2019. u 11:27
    Na ovakav način su doveli Šterbika i prošle godine pa im je upalilo,opet im se slučajno ozljedio golman.
    canastra