Rukomet

Gille: "Ako Španjolcima damo priliku da razviju svoju igru ući ćemo u ozbiljne probleme"

Mihaela Bradovski • subota, 19.01.2019.
Gille: "Ako Španjolcima damo priliku da razviju svoju igru ući ćemo u ozbiljne probleme"
Foto: FaH

Prvo kolo glavne faze Svjetskog rukometnog prvenstva donosi nam veliki okršaj između europskog prvaka Španjolske i branitelja naslova najbolje momčadi svijeta Francuske. Nakon što su iz prvog ozbiljnog susreta protiv Njemačke izvukli samo bod, izabranici Didiera Dinarta protiv Španjolske će morati po sva tri, a za kvalitetan rezultat trebat će im, najavljuju, i kvalitetan ulazak u susret...

Aktualni svjetski prvak u glavnu je fazu prenio tri boda, jedan više u odnosu na svog prvog protivnika u skupini 1, no baš poput Španjolske niti izabranici Didiera Dinarta nisu ostavili besprijekoran dojam kroz te prve susrete.

Francuska je poznata kao vrsta koja iz utakmice u utakmicu lagano diže tempo, prve faze velikih natjecanja koristi za zagrijavanje kako bi u onom glavnom dijelu bili na traženoj razini. Već u susretu sa Španjolskom ima priliku pokazati da li su ne pretjerano uvjerljiva izdanja u skupini A bila upravo ta stara, prokušana taktika, ili u njenim redovima, posebno u fazi napada, nešto škripi.

Španjolska nakon poraz od Hrvatske izbora nema, igra joj samo pobjeda, no s obzirom na to da ova skupina Dinartovim izabranicima donosi još i okršaj s Červarovim sastavom, niti Francuska nema puno izbora. Već prvog dana druge faze SP-a očekuje nas tako veliki rukometni okršaj, a uoči njega Guillaume Gille se prisjetio posljednjeg, u kojem je njegova vrsta doživjela poraz.

"Ulazimo u natjecateljski dio turnira gdje su sve utakmice gotovo pa odlučujuće. S našim idućim protivnikom, reprezentacijom Španjolske u bliskoj povijesti imamo bolan poraz iz polufinala Europskog prvenstva prošle godine. Tada smo potrošili previše vremena kako bismo uopće ozbiljno ušli u igru, a izostala je mogućnost da na bilo koji način zaigramo svoju igru i protivnika dovedemo u tešku situaciju."

Da je ranjena Španjolska najopasnija Španjolska svjesni su svi unutar francuskog tima, a za pozitivan ishod Francuzima će trebati i pozitivan start, nešto čega je u dosadašnjoj fazi Prvenstva nedostajalo.

"Španjolska nam dolazi nakon što je pretrpjela poraz u velikom susretu s Hrvatskom i ona i mi znamo da joj je imperativ pobjeda kako bi ostala konkurentna za prolazak u završnicu. Jasno je i to da ako Španjolcima damo priliku da razviju svoju igru, kao što je bio slučaj prošle godine, ući ćemo u ozbiljne probleme", riječi su pomoćnog trenera Francuske koji je dodao još i:

"Španjolski rukometaši uživaju u dugim napadima, što oni duže traju to se oni sami dižu. Na nama je da što prije mi preuzmemo stvari u svoje ruke. Oba ova sastava krasi jaka veza među svim pojedincima u timu i svi će oni dati od sebe da njihova momčad bude ona pobjednička."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!