Glavna runda, skupina II, 2. kolo, 21.01.2019, 20:30 h
Egipat
Egipat 20:26 Danska
Danska

Danska bez pomoći vratara slavila protiv Egipta, Jacobsenu propao plan da odmori dio igrača

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.01.2019.
Danska bez pomoći vratara slavila protiv Egipta, Jacobsenu propao plan da odmori dio igrača
Foto: EPA

Danska je napravila novi korak prema prolazu u polufinale Svjetskog prvenstva i ako ne izgubi ogromnom razlikom u zadnjem kolu protiv Švedske, bit će u Hamburgu u polufinalu. Novu pobjedu upisala je protiv Egipta slaveći 26:20 uz ključne golove Mikkela Hansena...

Danska je u dvoboj s afričkim doprvakom ušla s jasnom računicom, nastavak pozitivnog niza dovodi je na korak do rezervacije mjesta u polufinalu. S druge strane, Egipćani su u drugom kolu glavne runde morali na treću skandinavsku momčad od kako je počelo SP. Namučili su izabranici Davida Davisa Švedsku, najlakši protivnik nisu bili niti Norveškoj, a veliki su otpor pružili i u večerašnjem susretu.

Jasno je bilo rukometašima Egipta da eventualno dansko rano odvajanje rješava pitanje pobjednika i prije nego što je prava bitka započala pa su tako s velikom željom i čvrstim pristupom ušli u susret i nakon pet minuta igre stigli do 3:1. Trebalo je Dancima neko vrijeme da izjednače, u 12. je minuti stigao i preokret vodstva, no kolika se bitka vodila na svakom dijelu terena govori podatak da se na novi zgoditak čekalo idućih pet minuta.

U 26. minuti prepunu dvoranu danskih navijača svojom je obranom razljutio Eltayar. Pročitao je vratar Egipta pokušaj Mikkela Hansena sa sedam metara, no odmah potom je isto napravio Green na drugoj strani i Danska je uspjela sačuvati minimalnu prednost. U završnici prvog dijela zaredale su pogreške pred danskim vratima, no kako su se egipatski rukometaši brzo vraćali u obranu Dancima nije ostalo puno prostora za brze zgoditka.

Na odmor se otišlo pri 9:7 za izabranu vrstu Nikolaja Jacobsena, no bez obzira na dva zgoditka razlike utakmica je i dalje bila "živa". U posljednjih deset minuta prvog dijela oba su sastava postigla tek jedan zgoditak. Mikkel Hansen prvu polovicu dvoboja odradio je s 1/3 učinkom, dok su Egipćani mogli biti zadovoljni s 3/4 Ahmeda Elahmara.

Hrvatski sudački par Gubica - Milošević u prvom je dijelu dosudio pet isključenja, i Danci i Egipćani navikli su doduše i na veći broj, a uspomenu na prvo poluvrijeme večerašnjeg dvoboja u posljednje će kolo ponijeti Henrik Mollgaard koji je zaradio lakšu ozljedu lica.

Drugu polovicu susreta pogotkom je otvorila Danska, no uskoro je egipatski čuvar mreže upisao desetu obranu za preko 50 posto uspješnosti i danski je izbornik bio sve dalje od prije susreta najavljenog plana - odmora nekolicine važnijih igrača pred susret sa Švedskom. S druge strane Landin je večeras bio gotovo neprepoznatljiv pa nemogućnost odvajanja jednim dijelom ide i na njegov račun.

Za završnicu je Jacobsen morao aktivirati i načetog Mollgaarda, a na individualnu je kvalitetu u pravo vrijeme povukao Hansen te je Danska u zadnjih desetak minuta ipak ušla s komotnijom razlikom. Dug period igre pogodak za pogodak pri tri razlike ostavio je Egipćanima premalo vremena da, unatoč velikoj borbi i želji, dođu do pozitivnog rezultata i kada je domaćin stigao do +5 susret je bio odlučen.

U konačnih 26:20 Hansen i Zachariassen ugradili su svaki po pet zgoditaka, a nevjerojatno zvuči podatak da su Landin i Green zajedničkim snagama skupili tek šest obrana. U dresu afričkog doprvaka najviše golova, njih šest, postigao je Zainelabedin, no za to mu je trebalo 12 pokušaja.

Glavna runda, skupina II

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Mađarska26:21Tunis
Švedska27:30Norveška
Egipat20:26Danska
1Danska (+4)3147:116+3110
2Švedska (+4)3148:137+116
3Norveška (+2)3157:135+228
4Mađarska (+1)3134:144-103
5Egipat (+1)3132:138-63
6Tunis 3113:161-480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!