SP 2019., Nokaut faza, za 7. mjesto, 26.01.2019, 17:30 h
Španjolska
Španjolska 36:31 Egipat
Egipat

Španjolska u drugom poluvremenu slomila otpor Egipta i osvojila sedmo mjesto

Branimir Korać • subota, 26.01.2019.
Španjolska u drugom poluvremenu slomila otpor Egipta i osvojila sedmo mjesto
Foto: EPA

Španjolska je završila nastup na Svjetskom prvenstvu na sedmom mjestu i tako definitivno osigurala nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre bez razmišljanja hoće li ispuniti dodatne kvote. U susretu za sedmo mjesto svladala je Egipat s 36:31...

Još jedno vrlo dobro izdanje Egipćana, no Španjolska je ipak stigla do pobjede. Nakon prvog poluvremena Španjolci nisu mogli biti posebno zadovoljni, bili su u zaostatku, ali u nastavku susreta iskoristili su nekoliko pogrešaka Egipta, napravili preokret i otišli do pobjede.

Ne mogu Španjolci biti zadovoljni tek sa sedmim mjestom, kao aktualni europski prvak praktički u identičnom sastavu s kojim su slavili u Hrvatskoj, ovdje im je cilj bilo barem polufinalu, ali na kraju su ostali u skupini iza Njemačke, Francuske i Hrvatske.

Egipćani su s druge strane odradili vrlo dobar posao uopće ulaskom u borbu za sedmo mjesto, odigrali su dosta dobro Prvenstvo i pokazali kako su ozbiljna reprezentacija koja će biti još opasniji kako David Davis bude imao staža na klupi ove reprezentacije.

Ovdje su u prvom poluvremenu stvorili dosta problema Španjolcima koji su nešto lošije otvorili utakmicu i Egipat je zasluženo vodio.

U drugom poluvremenu situacija se promijenila, serija Španjolske 7:1 prelomila je susret, Španjolci su poveli 26:22 i nisu ispuštali vodstvo do kraja susreta. Držali su se Egipćani na zaostatku od dva-tri gola do posljednjih deset minuta kada Španjolska radi novu seriju 4:0 i otklanja svaku dvojbu.

Gonzalo Perez de Vargas ubilježio je 15 obrana, Joan Canellas bio je strijelac devet puta, Ferran Sole dodao je sedam golova, a Raul Entrerrios pet. Kod Egipta Ahmed Elahmar bio je strijelac sedam puta, a šest golova dodao je Mohamed Shebib.

SP 2019., Nokaut faza

za 7. mjesto

Španjolska36:31Egipat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!