Nogomet

Zekić: "Vidjeli smo puno dobrih stvari, ali i nedostataka koje smo iskazali i u susretu s Orijentom"

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 28.01.2019.
Zekić: "Vidjeli smo puno dobrih stvari, ali i nedostataka koje smo iskazali i u susretu s Orijentom"
Foto: FaH

Završene su pripreme Bijelo-plavih i od novoga tjedna se ulazi u natjecateljski režim rada, budući da već idućeg vikenda počinje drugi dio državnog prvenstva.

Osijekov se trener Zoran Zekić osvrnuo na odrađeno u protekla tri tjedna:

"Vidjeli smo puno dobrih stvari, ali i nedostataka koje smo iskazali i u susretu s Orijentom. Rekao sam to igračima već na poluvremenu, tako da nam je možda i dobro došla ova utakmica u kontekstu onoga kako se ne možemo ponašati na terenu. S druge strane, igrači su nam već 21 dan na pripremama, sigurno su i dosta umorni, nisu bili na pravoj razini jer je izostala potrebna koncentracija. Osim toga i podloga je bila teška za igru, pa je ipak najvažnije da se nitko nije ozlijedio."

Protiv slovenskih prvoligaša Osijek je izgledao jako dobro, s Mađarima je bilo i dobrih i loših razdoblja u igri, Grobničan ne uzimamo kao mjerilo, dok je protiv Orijenta izostala konkretnost.

"Neću ovo uzimati kao nekakvu „generalku“ za Hajduk. Imamo sedam dana ispred sebe da ih iskoristimo što bolje. U globalu sam zadovoljan, fali nam još malo čvrstine, ozbiljnosti i organiziranosti u sredini terena da budemo malo kompaktniji i onda će sve izgledati bolje. Vjerujem da ćemo najbolje izgledati kada na red dođu ozbiljnije utakmice, dakle vrlo brzo."

Osvrnuo se Zekić i na pojedince koji su njegovim izabranicima priključeni iz redova Osijeka II…

"Većina njih je već neko vrijeme s nama u trenažnom procesu. Logično je da ako ne budu igrali kod nas da će ostati u kadru B momčadi. No, s njima također moram obaviti ozbiljan razgovor jer izuzev Šutala ostali se baš i nisu posebno iskazali. Ne može se igrati bez trke i duela, ispunjavanja obveznih zahtjeva u igri, tako da ne znam na koji način se misle ozbiljnije nametnuti."

Ima i onih mladića koji su ove pripreme uspjeli iskoristiti na najbolji mogući način:

"Kada god nekog pohvalim, kao da se taj umisli, iako im zapravo želim dati vjetra u leđa, a onda me malo razočaraju. No, izdvojit ću, ponovno, Boška Šutala. Dok su drugi ponekad „mlaki“, on svoje uvijek odradi pošteno i angažirano. To je jedini put kako se postaje igrač dok je kod drugih to naizmjenično „toplo-hladno“ što se mora mijenjati. Nadam se da će ipak kroz HNL biti puno bolje."

Ono što svakako veseli je nastavak odličnih igara prvog klupskog strijelca i jednog od ključnih igrača…

"Marić je naša konstanta kroz cijelu sezonu i drago mi je da u kontinuitetu igra vrlo dobro i što učestalo zabija. No, veću potporu mu moraju dati krilni igrači i to u obje faze igre te unijeti više trke i agresivnosti u svoju igru. Vidjet ćemo kako će to izgledati u borbi za bodove, no morat će biti na višoj razini."

Osječani će imati dva slobodna dana nakon povratka iz Rovinja, da bi u utorak ponovno krenuli na put.

"U Osijeku nemamo gdje trenirati. Hvala našim vlasnicima što su nam omogućili odlazak u mađarski Felcsut, u goste kod Puskas Akademije, gdje ćemo imati puno bolje uvjete rada kako bismo Hajduk dočekali u što optimalnijem stanju. Nadam se da će susret prvog kola nastavka sezone biti odigran u previđenom terminu i da neće biti nikakve odgode", zaključio je Zekić.

NK Osijek

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!