Vodeni sportovi

Hrvatska uvjerljivo slavila na gostovanju kod Rumunjske

Jan Šneler • utorak, 29.01.2019.
Hrvatska uvjerljivo slavila na gostovanju kod Rumunjske
Foto: FaH

U trećem kolu Svjetske lige Hrvatska je bez većih problema slavila protiv Rumunjske, upisala drugu pobjedu u Svjetskoj ligi i izborila završni turnir Europa kupa...

Kao što se i moglo očekivati, hrvatski vaterpolisti slavili su na gostovanju kod Rumunjske. Od početka do kraja susreta Barakude su držali susret pod kontrolom i na kraju slavili s 11:7. Ovime su izboril i završni turnir Europa kupa.

Hrvatska nije na najbolji način otvorila susret te je Rumunjska imala vodstvo od 2:1 pola minute prije kraja. Barakude su se ipak uspjele vratiti i pogotkom Luke Lozine zaključiti četvrtinu remijem.

U nastavku susreta Hrvatska je uspjela doći do dva pogotka prednosti, no Rumunjska se vratila na 4:4. Hrvatski vaterpolisti ipak su se uozbiljili i početkom posljednje četvrtine poveli s 8:5. Nije više Rumunjska imala priliku da se vrati te je Hrvatska zasluženo došla do pobjede.

Najbolji je kod Hrvatske bio Loren Fatović s četiri pogotka, dok su kod Rumunjske Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe i Vlad Georgescu s dva pogotka.

Svjetska liga, 3. kolo:
Rumunjska - Hrvatska 7:11 (2-2, 0-2, 3-3, 2-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!