Košarka

Šarić bolji nego u posljednjim susretima, Bogdanović i Hezonja dvoznamenkasti u novim porazima

Branimir Korać • četvrtak, 31.01.2019.
Šarić bolji nego u posljednjim susretima, Bogdanović i Hezonja dvoznamenkasti u novim porazima
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi u akciji bili Dario Šarić, Bojan Bogdanović i Mario Hezonja, a jedino je Šarić s Minnesotom došao do pobjede. Malo je nedostajalo da i on bude poražen, ali Timberwolvesi su slavili u produžetku...

Teškom mukom Minnesota je stigla do pobjede protiv Memphisa, slavila je tek u produžetku s 99:97, a pobjedu joj je donio Karl-Anthony Towns očajničkim šutom na kraju produžetka. Lopta je ušla i Wolvesi su upisali tijesnu pobjedu.

Towns je igrao samo 26 minuta zbog problema s osobnim pogreškama, ali svejedno je na kraju odradio dobar posao i pomogao Minnesoti da dođe do pobjede. Dok je on bio na parketu Memphis je imao problema te je susret okončao sa 16 poena i deset skokova.

Jerryd Bayless bio je prvo ime susreta s 19 poena, 12 asistencija i sedam skokova te je držao Minnesotu u igri u teškim razdobljima, a raspoložen nije bio Andrew Wiggins koji je ubacio 12 poena uz pet skokova i šut 4/19.

Dario Šarić pokazao je napredak u odnosu na posljednje susrete te je za 18 minuta ubacio osam poena (0/1 za dva, 2/3 za tri, 2/2 slobodna) uz dvije ukradene lopte.

Kod Memphisa Mike Conley ubacio je 26 poenauz osam asistencija, Marc Gasol završio je s 19 poena i sedam skokova, a Ivan Rabb s deset poena i deset skokova.

Dallas se prošetao New Yorkom i visoko slavio protiv Knicksa sa 114:90, a New York je pokazao zašto je među najlošijim momčadima lige. Odigrao je vrlo skromno, bez ikakvih šansi pa i pokušaja da naudi protivniku. U ovom trenutku Knicksi izgledaju uistinu kao najlošija momčad lige, bez ikakvog plana, ekstra kvalitete ili bilo čega što bi ih moglo dovesti na razinu više.

Mario Hezonja imao je najveću minutažu kod New Yorka, odigrao je 32 minute i za to vrijeme ubacio 13 poena (3/5 za dva, 1/3 za tri, 4/4 slobodna) uz dva skoka i dvije ukradene lopte. Najviše je ubacio Kevin Knox 17 uz pet skokova, a Trey Burke završio je sa 16 poena.

Kod puno boljih Mavericksa Harrison Barnes ubacio je 19 poena, Wesley Matthews 17, a Dennis Smith stigao je do drugog triple-doublea karijere s 13 poena, deset skokova i 15 asistencija.

Velike probleme ima i Indiana koja igra bez Victora Oladipa i jako se muči. Pacersi su upisali tri poraza u isto toliko susreta otkako se Oladipo ozlijedio protiv Raptorsa, a noćas su odigrali prilično slabu utakmicu protiv Wizardsa. Washington nije u nekom sjajnom stanju, ali ovdje je protiv Pacersa izgledao dosta dobro i uz veliku pomoć igrača s klupe stigao je do pobjede.

Bradley Beal predvodio je Wizardse s 25 poena te po šest skokova i asistencija, a Jeff Green s klupe je dodao 23 poena, šest asistencija i pet skokova. Kod Pacersa Thaddeus Young upisao je 13 poena, sedam skokova i pet asistencija, a po 12 poena dodali su Bojan Bogdanović (27 minuta, 3/9 za dva, 2/3 za tri, dva skoka, dvije asistencije), TJ Leaf i Doug McDermott.

Denver Nuggetsi nastavljaju s odličnim rezultatima, a novu pobjedu upisali su u gostima u New Orleansu gdje su svladali Pelicanse sa 105:99. Pelicansi i dalje značajno oslabljeni nisu uspjeli iznenaditi sjajni Denver koji s dominantnim Jokićem ima omjer 35-15.

Jokić je ovaj put došao do triple-double učinka s 20 poena, 13 skokova i deset asistencija, a 20 poena, sedam skokova i sedam asistencija dodao je Monte Morris. Kod poraženih Jrue Holiday ubacio je 22 poena, šest skokova i šest asistencija dok je Kenrich Williams dodao 21 poen i osam skokova.

NBA:
Boston Celtics - Charlotte Hornets 126:94
Miami Heat - Chicago Bulls 89:105
New York Knicks - Dallas Mavericks 90:114
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 99:97 produžetak
New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 99:105
Washington Wizards - Indiana Pacers 107:89
Sacramento Kings - Atlanta Hawks 135:113
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 132:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!