Košarka

Hezonja dvoznamenkast, Celticsi odnijeli pobjedu iz Madison Square Gardena

Petar Jenjić • subota, 02.02.2019.
Hezonja dvoznamenkast, Celticsi odnijeli pobjedu iz Madison Square Gardena
Foto: EPA

Boston Celticsi stigli su do pobjede u Madison Square Gardenu protiv New York Knicksa sa 113:99. Mario Hezonja u porazu svoje momčadi došao je do dvoznamenkastog broja poena...

Prvu utakmicu od početka razmjena i brojnih događanja oko ostanka i odlazaka iz klubova, odigrali su New York Knicksi i Boston Celticsi. Kao što se moglo i očekivati do pobjede je u Madison Square Gardenu stigao Boston koji je slavio osmi puta u posljednjih devet utakmica. Susret je zaključio rezultatom 113:99.

Jedan od onih igrača nezadovoljnim stanjem u momčadi jest i Kyrie Irving koji se ne slaže tako dobro s mladom jezgrom Celticsa te se očekuje da bi ovog ljeta mogao napustiti ekipu. Jedna od destinacija mogao bi biti upravo New York gdje je noćas dobivao povike s tribina: "Želimo Kyrieja!"

U takvom raspoloženju bio je najraspoloženiji igrač svoje momčadi, a susret je zaključio s 23 poena, deset skokova i šest asistencija.

Rezultatski, što se tiče same utakmice, nije bilo previše napeto. Tijekom prve četvrtine Knicksi su gotovo cijelo vrijeme bili u prednosti, ali u završnim minutama gosti okreću zaostatak i dolaze do vodstva 25:20. Još je jednom New York imao vodstvo u drugoj dionici, no to je bilo sve u cijelom susretu. Celticsi su održavali pristojnu razliku i nisu protivniku dopuštali ozbiljnije približavanje.

Osim Irvinga vrijedi izdvojiti i učinak Marcusa Morrisa koji je dodao 18 koševa i pet skokova, dok su po 14 poena dodali Gordon Hayward i Al Horford (devet skokova).

Najučinkovitiji je kod Knicksa, koji su zbog razmjene s Dallasom noćas imali manjak standardnih prvotimaca, bio Damyean Dotson s 22 poena, dok je Kevin Knox dodao 21 koš. Mario Hezonja susret je zaključio s deset koševa (4/4 za dva, 0/4 za tricu, slobodna bacanja 2/2), tri skoka i dvije asistencije za nešto više od 22 minute na terenu.

NBA:
New York Knicks - Boston Celtics 99:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!