Košarka

Ivica Zubac na granici double-doublea u porazu kod prvaka, Dončić ponovno zablistao, Minnesota tijesno poražena

Petar Jenjić • nedjelja, 03.02.2019.
Ivica Zubac na granici double-doublea u porazu kod prvaka, Dončić ponovno zablistao, Minnesota tijesno poražena
Foto: EPA

Ostali hrvatski košarkaši nisu imali previše uspjeha noćas. Los Angeles Lakersi poraženi su kod Golden State Warriorsa, Dallas je na krilima Luke Dončića svladao Cleveland, a Denver Nuggetsi su uz još jedan triple-double Nikole Jokića bili bolji od Minnesote...

Iako su stigli sa samo devet igrača, Dallas Mavericksi stigli su do pobjede na gostovanju kod Cleveland Cavaliersa sa 111:98 predvođeni ponovno odličnim Lukom Dončićem. Gosti su nešto bolje stajali tijekom većeg dijela utakmice, no Cleveland je sve do posljednje četvrtine ostao u egalu. Ipak, u posljednjih nekoliko minuta Dallas uspijeva prelomiti utakmicu u svoju korist.

Prvo ime susreta bio je Luka Dončić koji je izjednačio svoj najbolji učinak sezone s 35 poena, a tome je dodao 11 skokova i šest asistencija. Tako je postao šesti igrač od 2000. godine koji je uspio doći do brojke od tisuću poena prije 20. godine.

Uz Slovenca, dobru su utakmicu odradili Harrison Barnes sa 17 poena i pet skokova te Jalen Brunson s 15 koševa i šest skokova.

Iako se još od ranije muče s ozljedama, Cleveland Cavaliersi noćas su ostali i bez Cedija Osmana. Najbolji je u redovima Cavsa tako bio Jordan Clarkson s 19 poena, dok je pak Ante Žižić za 20 minuta na terenu dodao osam koševa (4/9 za dva), šest skokova i jednu ukradenu loptu.

Aktualni prvaci Golden State Warriorsi svladali su Los Angeles Lakerse koji su noćas ponovno igrali bez LeBrona Jamesa. U konačnici su stigli do pobjede rezultatom 115:101, druge protiv Lakersa u posljednjih 15 dana.

Veći dio utakmice pripao je Warriorsima koji su čuvali prednost, međutim, u završnici treće četvrtine Lakersi okreću zaostatak i pretvaraju ga u deset koševa viška (81:71). Ipak, bilo je to kratkog vijeka. Iguodala je tricom u završnici vratio prednost na stranu svoje momčadi (88:86) koja se u posljednjoj četvrtini vratila na dvoznamenkastu prednost te stigla do pobjede.

Klay Thompson s 28 poena i pet skokova predvodio je Warriorse do pobjede, Kevin Durant dodao je 21 koš, pet skokova i 11 asistencija, a DeMarcus Cousins 19 poena i deset skokova.

Brandon Ingram ubacio je 20 poena kod Lakersa, a blizu double-double učinka bio je Ivica Zubac koji je za 26 minuta dodao deset koševa (5/11 za dva) devet skokova i jednu asistenciju. Nakon utakmice je navodno došlo i do svađe u svlačionici s trenerom Lukeom Waltonom, no sve je smireno na vrijeme.

Novi triple-double učinak upisao je Nikola Jokić u pobjedi svojih Denver Nuggetsa na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa sa 107:106. Veći dio utakmice bio je prilično izjednačen, a nijedna momčad nije imala dvoznamenkastu prednost. Posljednji napad na susretu, onaj za pobjedu, imala je Minnesota, no trica Gorguija Denga nije ušla u koš.

Malik Beasley s 22 poena predvodio je Denver do pobjede, Monte Morris dodao je 17 koševa, sedam skokova i deset asistencija, a Nikola Jokić 13 poena, 16 skokova i deset asistencija.

Karl-Anthony Towns s 31 poenom, 12 skokova i sedam asistencija predvodio je Wolvese, dok je Dario Šarić dodao šest koševa (0/5 za dva, 2/4 za tricu) i četiri skoka za nešto manje od 19 minuta na terenu.

Dodajmo kako Dragan Bender nije nastupio u porazu svojih Phoenix Sunsa na domaćem parketu od Atlanta Hawksa sa 118:112. Hawkse je do pobjede predvodio izvrsni John Collins s 35 poena i 16 skokova, dok je Trae Young dodao 27 koševa, sedam skokova i osam asistencija. Devin Booker s 32 poena, osam skokova i deset asistencija bio je najbolji kod Sunsa.

NBA:
Charlotte Hornets - Chicago Bulls 125:118 (Kemba Walker 37p, 6sk, 10as / Bobby Portis 33p, 9sk)
Orlando Magic - Brooklyn Nets 102:89 (Nikola Vučević 24p, 12sk / D'Angelo Russell 23p, 6as)
Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 111:98
Golden State Warriors - LA Lakers 115:101
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 106:107
Phoenix Suns - Atlanta Hawks 112:118
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 113:108 (LaMarcus Aldridge 25p, 14sk / Frank Jackson 25p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!