Košarka

Dobra rola Marija Hezonje, Grizzliesi ipak stigli do pobjede

Petar Jenjić • nedjelja, 03.02.2019.
Dobra rola Marija Hezonje, Grizzliesi ipak stigli do pobjede
Foto: EPA

New York Knicksi poraženi su od Memphis Grizzliesa rezultatom 96:84, a vrlo dobru rolu u dresu poražene momčadi odradio je Mario Hezonja...

Prva utakmica dana odigrana je u Madison Square Gardenu gdje su se susrele dvije momčadi iz suprotnih konferencija koje muku muče s formom. Uspješniji je bio Memphis koji je stigao do 21. pobjede sezone i to rezultatom 96:84.

U dresu Knicksa danas su prve utakmice odigrali razmijenjeni igrači iz Dallasa, međutim, očekivano nisu previše dojmili. New York tako još od 5. siječnja i gostovanja kod Lakersa ne zna za pobjedu.

Prvo poluvrijeme bilo je prilično izjednačeno, a nijedna se momčad nije uspijevala odvojiti. Iako su vodili većinu vremena, Knicksi su na poluvrijeme otišli s poenom minusa (42:41).

Grizzliesi su drugo poluvrijeme otvorili serijom 15:3, a dvoznamenkastu prednost čuvali sve do posljednje četvrtine. Solidnu rolu u posljednjem periodu odigrao je i Mario Hezonja, uspjeli su Knicksi doći do osam koševa zaostatka, no više od toga nije išlo.

Hrvatski košarkaš u konačnici je za 22 minute na terenu bio drugi strijelac i drugi skakač momčadi s 14 poena (3/4 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 2/4), osam skokova te po jednom asistencijom i ukradenom loptom. Kevin Knox bio je najefikasniji sa 17 koševa, a DeAndre Jordan dodao je po 12 poena i skokova.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Mike Conley s 25 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je Marc Gasol dodao 24 koša, devet skokova i pet asistencija.

NBA:
New York Knicks - Memphis Grizzlies 84:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!