Košarka

Barnes i Shumpert promijenili klubove uoči posljednjeg dana NBA tržnice

Branimir Korać • četvrtak, 07.02.2019.
Barnes i Shumpert promijenili klubove uoči posljednjeg dana NBA tržnice
Foto: EPA

Nastavlja se trženje u NBA ligi, a uoči posljednjeg dana klubove su između ostalih promijenili i Iman Shumpert i Harrison Barnes. Još se čekaju neka velika imena i odluka oko njihove budućnosti što bi se moglo dogoditi brzo.

Harrison Barnes neće više nositi dres Dallas Mavericksa već seli u Sacramento Kingse. Kako javljaju američki mediji, Barnes je saznao praktički tijekom noćašnjeg susreta da je razmijenjen, a u suprotnom smjeru odlazi paket u kojem su Justin Jackson i Zach Randolph.

Barnes je bio svjestan kako se nešto događa i da se radi na razmjeni, ali je ipak odlučio nastupiti, a u završnici susreta već je i saznao gdje će igrati u nastavku sezone.

U Kingse donosi prosjek od 17.7 poena po susretu, a Mavericksima pomaže u čišćenju prije ljetne tržnice.

Trade je odrađen i u krugu tri momčadi, a sudjelovali su Cleveland Cavaliersi, Houston Rocketsi i Sacramento Kingsi. Cavsi su dobili ono što su najviše htjeli, a to je izbor prve runde drafta, a uz njega stigli su im i Brandon Knight i Marquese Chriss.

Rocketsi su također dobili ono što su tražili angažmanom Imana Shumperta koji će sigurno odmah biti od pomoći i učiniti Rocketse još opasnijom momčadi, a Kingsi u cijeloj priči dobivaju Aleca Burksa i izbor druge runde drafta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!