Rukomet

Kutak za kladioničare: Tsitsipas po pobjedu protiv Struffa, Lyon i PSG favoriti u gostima

Branimir Korać • četvrtak, 07.02.2019.
Kutak za kladioničare: Tsitsipas po pobjedu protiv Struffa, Lyon i PSG favoriti u gostima
Foto: EPA

Danas vam donosimo po jedan nogometni, rukometni i teniski meč, a momčadski sportovi dolaze s francuskog područja. Rukometaši PSG-a i nogometaši Lyona bit će favoriti u gostujućim dvobojima, a Stefanos Tsitsipas na turniru u Sofiji trebao bi svladati Jan-Lennarda Struffa...

Malo najava događaja, malo prognoza, a kada se sve zbroji, neka to bude naša procjena kako će pojedini događaji završiti. Nismo profesionalci koji će vam ponuditi rješenje za zaradu, da je tako i sami bi se već odavno obogatili, no zabavimo se i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Nantes - PSG

Puno važniji dvoboj za Nantes nego za PSG. Parižani se nalaze u odličnoj poziciji jer u naredna tri kola bit će veliki favoriti i ne bi smjeli prosipati bodove. uostalom, nakon povratka sa Svjetskog prvenstva već će proći i neko vrijeme te će se igrači polako vratiti u klupski ritam. Prvi su na ljestvici, imaju tri boda prednosti nad Szegedom i situaciju po pitanju izravnog prolaza u četvrtfinale potpuno pod svojom kontrolom. Međutim bez obzira na sve tražit će pobjedu i u ovom susretu. U čak četiri ovosezonska međusobna dvoboja, tri puta je slavio PSG, a jednom Nantes te su čak tri susreta završena vrlo tijesno. Jedina čista pobjeda ostvarena je u Ligi prvaka gdje je PSG bio bolji s 34:30. U dva susreta Parižani su slavili s golom razlike dok su jedini izgubili na sedmerce u Trofeju prvaka.

I dok oni imaju sve u svojim rukama, Nantes je u dosta teškoj situaciji jer još nije osigurao prolaz, a ima najteži raspored od svih koji se bore za mjesto u osmini finala. naime uz domaći susret protiv PSG-a, u svojoj dvorani ugostit će i drugoplasirani Szeged dok ga očekuju dva teška gostovanja kod Flensburga i Skjerna. Računica im se svodi na to da bi im jedna pobjeda mogla osigurati prolaz u osminu finala, dvije bi bile za siguran plasman, a bez pobjede će jako teško do prolaza. Mogu li iznenaditi upravo PSG, ostaje za vidjeti, za obje momčadi ovo će biti prvi nastupi nakon Svjetskog prvenstva. I jedni i drugi dali su veliki broj reprezentativaca, a Nantes je SP skupo platio ozljedom prvog vratara Cyrila Dumoulina. Umjesto njega stigao je Kevin Bonnefoi, 27-godišnjak koji nema iskustva u Ligi prvaka. Kvaliteta je definitivno na strani Parižana predvođenih Hansenom i Sagosenom i teško da će imati popusta prema rivalima.

Prognoza: Pobjeda PSG-a

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Nantesa 3.60, neriješeno 10.0, pobjeda PSG-a 1.60

Guingamp - Lyon

Guingamp se ove sezone specijalizirao za kup natjecanja, tu mu ide odlično, ali zato u prvenstvu upravo suprotno. U Liga kupu već je u finalu nakon što je prije desetak dana svladao Monaco u polufinalu s igračem više, a u Kupu Francuske danas odrađuje dvoboj protiv Lyona. Kao što svi očekuju da će i u prvenstvu početi igrati bolje i pokrenuti se s dna, jednako tako uporno mu se predviđaju posrtaji i u kupu, ali on tvrdoglavo prolazi dalje. Na putu u Liga kupu stajao mu je i PSG pa je i njega sredio, ali sve je to upozorenje za Lyon koji mu je protivnik u osmini finala. Prednost Guingampa u ovom dvoboju bit će domaći teren i činjenica da nije imao nikakvih utakmica još tamo od pobjede protiv Monaca. Nakon tog slavlja mogao se mirno pripremati za ovaj dvoboj dok je Lyon u međuvremenu odrađivao i veliki susret protiv PSG-a.

Ne bi to trebalo biti presudno. Dvoboj s Parižanima bio je za vikend i Lyon je imao sasvim dovoljno vremena za oporavak. Trener Bruno Genesio svjestan je kako ne smije biti nikakvog opuštanja jer bi mogao proći kao PSG i Monaco. Lyon želi otići što dalje u Kupu i Genesio će stoga istrčati sa što je jačom postavom moguće, ali opet imajući na umu kako ga za tri dana očekuje teško gostovanje kod Nice. Oni na kojima se osjeti umor nakon dvoboja s PSG-om tako bi mogli početi ovaj susret na klupi. No, u kadru su svi najjači aduti počevši od Fekira, Depayja, Corneta, a Genesio je najavio kako će o sastavu odlučiti neposredno prije susreta kada mu bude poznata situacija s igračima. Prema informacijama iz francuskih medija, za očekivati je ipak najjaču postavu, barem u nekom dijelu susreta.

Prognoza: Pobjeda Lyona

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Guingampa 5.80, neriješeno 4.70, pobjeda Lyona 1.70

Stefanos Tsitsipas - Jan-Lennard Struff

Stefanos Tsitsipas ima prvi nastup nakon sjajnih igara na Australian Openu te će na turniru u Sofiji u sklopu drugog kola igrati protiv Nijemca Jan-Lennarda Struffa. Tsitsipas je u Melbourneu odradio vjerojatno najbolji turnir u dosadašnjem dijelu karijere, nije imao jednostavan ždrijeb, ali je dogurao do polufinala. Rušio je Mattea Berrettinija, Viktora Troickog, Nikoloza Basilašvilija, Rogera Federera i Roberta Bautistu Aguta, sve redom u četiri seta da bi ga u polufinalu pomeo Rafael Nadal. Tu je jednostavno Nadal odigrao svoj najbolji meč na turniru, Tsitsipas je pao pod pritiskom polufinala i upisao je poraz.

Taj poraz ne treba shvatiti tragično već se treba okrenuti daljnjim turnirima. Koliko je to uspješno napravio, pokazat će turnir u Sofiji gdje je postavljen za prvog nositelja. Ovo mu je prvi put u karijeri da je prvi nositelj na ATP Touru što je dodatni pritisak, ali ima dovoljno kvalitete i mora se naučiti nositi s tim. Prvi protivnik mu je Nijemac Struff, igrač koji nije jednostavan, ali Tsitsipas je ipak puno kvalitetniji. U dosad jedinom međusobnom dvoboju, u četvrtfinalu Challengera u Genovi 2017. godine, Tsitsipas je bio bolji ispustivši tek pet gemova. I Struff je ove godine upisao jedno polufinale, otišao je daleko u Aucklandu gdje ga je zaustavio Cameron Norrie. U Brisbaneu je izgubio na startu od Jeremyja Chardyja, a na Australian Openu na startu od Matthewa Ebdena. U Sofiji je krenuo pobjedom protiv Stefana Travaglije, no dvoboj s Tsitsipasom bit će neka druga priča.

Prognoza: Pobjeda Stefanosa Tsitsipasa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Tsitsipasa 1.40, pobjeda Struffa 2.50

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!