Rukomet

Nexe u dramatičnoj završnici do preokreta i pobjede u Györu

Mihaela Bradovski • petak, 08.02.2019.
Nexe u dramatičnoj završnici do preokreta i pobjede u Györu

Rukometaši Nexea pobjedom su otvorili nastup u EHF kupu odličnim nastupom u Mađarskoj. U gostima kod Tatabanye slavili su 28:27 golom u samoj završnici i tako uzeli vrlo važne bodove...

Baš kao što se i najavljivalo dvoboj u Györu bio je vrlo izjednačen, tijesan i neizvjestan, do posljednjeg trenutka vodila se velika borba, a na kraju je Nexe odnio pobjedu 28:27. Tatabanya s nizom mađarskih reprezentativaca, ali bez Jakov Vrankovića pokazala se kao čvrst i dobar protivnik, međutim Nexe je ipak odnio pobjedu.

Nije bilo jednostavno, u početku je bilo dosta nervoze i Nexe nije pronalazio način kako se suprotstaviti dobrim Mađarima, ali u drugom dijelu ipak se probudio i došao do preokreta.

Već nakon devet minuta igre domaćin je imao prednost 6:2 i stavio Nexe u probleme, na sredini prvog poluvremena bilo je najviših 11:5 i nije se činilo izglednim da će hrvatski predstavnik ovdje izvući išta pozitivno.

Srećom tako nisu razmišljali i Nexeovi rukometaši koji su uspjeli smanjiti zaostatak i doći na samo dva gola minuta u 27. minuti golom Saše Barišića Jamana.

Na početku drugug dijela Tatabanya se još jednom odvojila i pobjegla na visokih pet golova prednosti (20:15) da bi Nexe odgovorio i preko Gadže na ulasku u zadnjih 20 minuta bio na samo gol zaostatka.

Tatabanya je ipak održavala prednost i u 57. minuti preko Adama Juhasza povela je 27:25.

Brzim golom Marina Šipića Nexe smanjuje, zatim ne pogađa Vladimir Vranješ, a Šipić novim golom poravnava na 27:27. Bilo je to prvo poravnanje na susretu, a kada 20 sekundi prije kraja ne zabija niti Miloš Božović, ukazala se ogromna prilika i tri sekunde prije kraja Patrik Leban zabija za pobjedu Našičana.

Velika pobjeda za Nexe koji tako odmah na početku natjecanja uzima ogromne bodove koji ga dovode u dobru poziciju već od prvog kola.

Predvodili su ga Ante Gadža i Marin Jelinić s po šest golova, a na drugoj strani Miloš Vujović zabio je osam, a Demis Grigoras pet golova.

EHF kup:
Tatabanya - Nexe 27:28

FOTO - SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!