Košarka

Hezonjin dobar posao u obrani, Knicksi do kraja mučili Raptorse u Gasolovom debiju

Branimir Korać • nedjelja, 10.02.2019.
Hezonjin dobar posao u obrani, Knicksi do kraja mučili Raptorse u Gasolovom debiju
Foto: EPA

New York Knicksi upisali su i 16. uzastopni poraz, ali barem mogu reći kako su odigrali pravu i izjednačenu utakmicu s Toronto Raptorsima...

Ne mogu Knicksi nikako do pobjede. Doduše ovaj put protivnik je bio prejak, ali i kada se činilo da bi se mogla ukazati mala šansa za pobjedu u ovom dvoboju, Raptorsi su pronalazili način kako se izvući.

Mario Hezonja krenuo je u startnoj petorci i uglavnom je imao obrambenog posla, u napadu se nije toliko istaknuo, ali je zato u obrani odrađivao dobar posao. Dosta su se mučili i Kawhi Leonard i Pascal Siakam i to je jedan od glavnih razloga zašto se Raptorsi nisu mogli tako lako odvojiti.

U završnici susreta imali su Knicksi priliku potpuno zakomplicirati dvoboj. nakon što je Knox tricom smanjio na 99:96, imali su dva napada koja ne koriste Hezonja i Dennis Smith, a 11 sekundi prije kraja Hezonja tricom smanjuje na 102:99.

Pokazat će se to prekasnom reakcijom za Knickse, napravljen je brzi prekršaj nad Kyleom Lowryjem, on ubacuje oba bacanja, na drugoj strani Hezonja promašuje tricu i Raptorsi odnose pobjedu 104:99.

Hezonja je u konačnici odradio 25 minuta i za to vrijeme ubacio sedam poena (2/3 za dva, 1/3 za tri) uz devet skokova i dvije asistencije. Kevin Knox upisao je 20 poena, Mitchell Robinson 15 poena uz sedam skokova, a DeAndre Jordan deset poena uz 18 skokova.

Kod pobjednika Kyle Lowry završio je s 22 poena i pet asistencija, Serge Ibaka dodao je 15 poena i 13 skokova, a Gasol je u debiju završio sa sedam poena i šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!