Košarka

Kutak za kladioničare: Pacersi će nastaviti sa sjajnom formom, utakmica istine za Olimpiju

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.02.2019.
Kutak za kladioničare: Pacersi će nastaviti sa sjajnom formom, utakmica istine za Olimpiju
Foto: EPA

Novi tjedan donosi nam i nova uzbuđenja, a ponedjeljak je tradicionalno nešto "tanji" dan. Ipak dva košarkaška para i jedan teniski izdvojili smo iz današnje ponude...

Malo najava događaja, malo prognoza, a kada se sve zbroji, neka to bude naša procjena kako će pojedini događaji završiti. Nismo profesionalci koji će vam ponuditi rješenje za zaradu, da je tako i sami bi se već odavno obogatili, no zabavimo se i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Indiana Pacers - Charlotte Hornets

Indiana Pacersi u odličnoj formi dočekuju Charlotte Hornetsi, a dodatno ih podiže i dolazak veterana koji definitivno može pomoći u momčadi. Wesley Matthews već trenira s Pacersima, predstavljen je još u nedjelju, a očekuje se kako će nastupiti već protiv Hornetsa, doduše Nate McMillan će ga još uvijek držati bez neke velike minutaže dok se ne uklopi u sustav Pacersa. No, s njim dobivaju dobrog obrambenog igrača i opasnog šutera s vanjskih pozicija. Istina da Matthews danas nije onaj Matthews iz vremena u Portlandu prije teške ozljede, ali je svakako lijep dodatak ovoj momčadi, posebno nakon što je ostala do kraja sezone bez Victora Oladipa. Ozljeda Oladipa bila je šok, trebalo je nekoliko utakmica da stvari sjednu na svoje mjesto, ali u zadnjih pet nastupa Indiana izgleda jako dobro.

Posebno dobro izgleda Bojan Bogdanović koji igra sjajno već neko vrijeme i definitivno je prvo ime momčadi u napadačkom smislu. Mali problem stvara ozljeda Mylesa Turnera koji je zbog ozljede koljena pod malim upitnikom, no ako on ne bude mogao, u borbu s Bismackom Biyombom će Domantas Sabonis koji bi mogao predstavljati još veći problem zbog svoje brzine i tehničke potkovanosti. Hornetse predvodi Kemba Walker koji će biti najveća prijetnja domaćinu, upitan je nastup Tonyja Parkera, a iako je Walker ove sezone u najboljoj formi karijere, Hornetsi se muče i na omjeru su ispod 50 posto. Na Istoku je i to dovoljno za doigravanje, barem u ovom trenutku.

U posljednjem međusobnom dvoboju Indiana je na svom parketu visoko slavila 120:95, a u Indianapolisu od 2008. godine protiv Charlottea ima omjer 16-3.

Prognoza: Pobjeda Indiana Pacersa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Indiane 1.65, neriješeno 18.0, pobjeda Charlottea 3.00

Petrol Olimpija - Igokea

Utakmica sezone za Petrol Olimpiju koja nema nikakav izbor već mora upisati pobjedu protiv Igokee. Poraz je ostavlja u neizvjesnosti i u društvu Krke na samom dnu ljestvice dok bi pobjedom u Ljubljani ipak malo lakše disali. Ulog je velik, ostanak u ABA ligi, znamo da posljednje mjesto znači selidbu u ABA 2 ligu što žele izbjeći svi ovi najugroženiji. U Igokei nisu toliko zabrinuti, trener Dragan Nikolić smatra kako niti poraz ne bi posebno loše utjecao na momčad ili je stavio u tešku poziciju. Ta pozicija bi mogla biti nešto teža ako Olimpija upiše pobjedu s više od deset poena razlike jer bi na taj način bila bolja u međusobnom omjeru. Pobjeda bi Olimpiju izjednačila s Igokeom i ostavila bi Krku samu na dnu ljestvice sa svega pet pobjeda dok bi Igokea i Olimpija došli do šest pobjeda.

"Ne moram niti govoriti koliko je ovo važna utakmica za nas i koliko nam znači. Svi u klubu posve smo koncentrirani na ovu utakmicu kako bi se što bolje pripremili za nju te upisali pobjedu", poručuje trener Saša Nikitović koji je svjestan da bi poraz Olimpiju možda stajao i statusa ABA ligaša. Prošla utakmica ova dva protivnika završila je pobjedom Igokee u Laktašima sa 115:105. Očekuje se izjednačen dvoboj, ne bi čudila niti povećana doza nervoze, a mala prednost ide Ljubljančanima koji se čine nekako mobliziranijima uoči ovog susreta. Igokea je imala više vremena za odmor, ali u ovakvom susretu umor ne bi trebao igrati neku ulogu, ulog je prevelik.

Prognoza: Pobjeda Petrol Olimpije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Petrol Olimpije 1.60, neriješeno 18.0, pobjeda Igokee 3.10

Stan Wawrinka - Benoit Paire

Stan Wawrinka i Benoit Paire sastaju se u prvom kolu turnira u Rotterdamu. Wawrinka polako podiže ranking i trenutno je 68. igrač svijeta što je i dalje daleko od onoga gdje mu je mjesto. Švicarac će stoga pokušati doći do štop boljeg rezultata u Rotterdamu, očajnički mu trebalo mečevi kako bi uhvatio pravu formu, a posebno dobro bi došli na ovako kvalitetnom turniru. Prvi protivnik je Francuz Paire, kvalitetan igrač koji nije jednostavan protivnik, ali Wawrinka ako odigra pravi meč, trebao bi slaviti.

Švicarac je i ranije imao problema s Paireom, još onda kada je bio u puno boljoj formi, ali ipak su međusobni mečevi najčešće završavali pobjedom Wawrinke. Posljednji međusobni dvoboj odigrali su u Rimu gdje je Wawrinka bio uspješniji u tri seta sa 6:3, 1:6, 6:3. Ove godine u Dohi je svladao Karena Hačanova i Nicolasa Jarryja, ali to su mu jedine pobjede ako ne računamo predaju Ernestsa Gulbisa na Australian Openu. Gubio je od Roberta Bautiste Aguta, Miloša Raonića i Mariusa Copila. Paire je ubilježio dvije pobjede u Puneu i jednu u Montpellieru, i može se reći kako ove sezone ima otprilike sličan put kao Wawrinka. Kvaliteta je na strani Švicarca i vjerujemo da će pronaći način kako doći do pobjede.

Prognoza: Pobjeda Wawrinke

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Wawrinke 1.55, pobjeda Pairea 2.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!