Košarka

Nikola Jokić zabio za pobjedu i izjednačio se s Jordanom, ljutiti Steve Kerr isključen u porazu Warriorsa

Petar Jenjić • četvrtak, 14.02.2019.
Nikola Jokić zabio za pobjedu i izjednačio se s Jordanom, ljutiti Steve Kerr isključen u porazu Warriorsa
Foto: EPA

Odigrano je još šest utakmica noćas na NBA parketima, a posebno vrijedi izdvojiti pobjedu Portland Trail Blazersa protiv Golden State Warriorsa, a jedna od stvari koja je obilježila utakmicu bilo je isključivanje Stevea Kerra koji se nije mogao pomiriti s jednim namjernim prekršajem. Denver Nuggetsi na domaćem su terenu svladali Sacramento zahvaljujući ubačaju Nikole Jokića u završnici susreta...

Do sedme pobjede u posljednjih devet utakmica stigli su Boston Celticsi koji su na domaćem parketu prekinuli niz Detroit Pistonsa od četiri uzastopna slavlja. Završilo je rezultatom 118:110, a Celticsi su susret prelomili u trećoj četvrtini koju su dobili s 34:20 te zaključili s 19 koševa viška (91:72).

Jayson Tatum bio je najbolji kod Celticsa s 19 poena, Gordon Hayward dodao je 18 koševa, pet skokova i osam asistencija, dok su po 17 poena ubacili Jaylen Brown (sedam skokova) i Al Horford (14 skokova, osam dodavanja).

Najbolji je u redovima Detroita bio Blake Griffin s 32 koša, osam skokova i pet asistencija, Andre Drummond dodao je 21 poen, 17 skokova i četiri ukradene lopte.

Novu pobjedu upisali su Toronto Raptorsi koji su pred domaćim navijačima svladali Washington Wizardse sa 129:120. Tako su stigli na omjer od 13-3 bez Kawhija Leonarda koji je drugi puta u posljednje četiri utakmice morao gledati dvoboj s klupe zbog problema s koljenom.

Šesta je to njihova uzastopna pobjeda, a osigurali su ju u završnici susreta. Imali su vodstvo 103:93 na otvaranju posljednje četvrtine, a pet minuta prije kraja gosti smanjuju na 112:111. Na to su se nadovezali Kyle Lowry i večeras sjajni Pascal Siakam te sa sedam uzastopnih poena potvrdili pobjedu.

Sjajni Siakam imao je učinak karijere s 44 poena i deset skokova, kao i OG Anunoby koji je dodao 22 koša i pet skokova. Bradley Beal dodao je 28 poena i 11 skokova kod Washingtona, a Jabari Parker 22 koša i devet skokova.

Iako su tijekom susreta imali i 17 koševa prednosti, Sacramento Kingsi nisu uspjeli doći do pobjede na gostovanju kod Denver Nuggetsa koji su slavili ubačajem u posljednjoj sekundi sa 120:118, a junak susreta bio je Nikola Jokić.

Sacramento je u završnim minutama zaostajao i šest koševa, no Buddy Hield 15 sekundi prije kraja izjednačio je na 118:118. Jokić je na drugoj strani promašio prvi šut, no uspio je priskočiti i ugurati loptu u koš sekundu prije kraja.

Osim pobjedničkog koša srpski košarkaš upisao je triple-double s 28 koševa, 18 skokova i 11 asistencija, ukupno 28. u karijeri čime se izjednačio s Michaelom Jordanom. Slijedio ga je Paul Millsap s 25 koševa i 13 skokova.

Najbolji je kod Kingsa bio Buddy Hield s 25 koševa i pet skokova, dok je Bogdan Bogdanović dodao 16 poena.

Odlično se igralo u Portlandu gdje su Trail Blazersi ugostili Golden State Warriorse te im prekinuli niz od pet pobjeda. U konačnici su do 34. pobjede sezone stigli rezultatom 129:107 zahvaljujući odlično odigranim posljednjim minutama.

Trail Blazersi slomili su otpor Warriorsa u posljednjoj četvrtini koju su dobili s 35:12, a susret su potpuno prelomili četiri minute prije kraja. Prvo je Draymondu Greenu dosuđen namjeran prekršaj nakon čega je zbog prigovaranja i bacanja table na parket isključen ljutiti Steve Kerr. U tim trenucima Portland je stigao do dvoznamenkaste prednosti (115:103) te u konačnici susret zaključio pobjedom.

Damian Lillard s 29 koševa i osam skokova predvodio je Blazerse, Jake Layman dodao je 17 poena. Po 32 poena u redovima Warriorsa ubacili su Steph Curry (sedam skokova) i Kevin Durant.

NBA:
Boston Celtics - Detroit Pistons 118:110
Toronto Raptors - Washington Wizards 129:120
Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 122:110 (Otto Porter Jr. 37p, 10sk / Avery Bradley 15p, 5sk)
Dallas Mavericks - Miami Heat 101:112 (Tim Hardaway Jr. 20p / Dwyane Wade 22p)
Denver Nuggets - Sacramento Kings 120:118
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 129:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!