Nogomet

BATE šokirao Arsenal, golijada u Rennesu i Pireju

Jan Šneler • četvrtak, 14.02.2019.
BATE šokirao Arsenal, golijada u Rennesu i Pireju
Foto: EPA

Odigrane su prve utakmice šesnaestine finala Europske lige, a najveće iznenađenje priredio je BATE pobijedivši na svom terenu londonski Arsenal...

Na rasporedu su susreti šesnaestine finala Europske lige, a u popodnevnim satima odigrano je osam susreta. Iznenađenje večeri priredio je BATE Borisov koji je svladao Arsenal, a u brojnim pogocima mogli smo uživati u susretu Rennesa i Betisa te Olympiacosa i Dinama iz Kijeva.

Veliko iznenađenje priredio je BATE na svom terenu protiv favoriziranog Arsenala. Topnici su došli u jakom sastavu u Bjelorusiju, ali se vraćaju s rezultatskim minusom. Prije početka susreta se znalo kako će domaći sastav zatvoriti pristupe golu i pokušati iz polukontri i kontri doći do pogotka.

Arsenal je imao posjed u svojim nogama, veći broj prilika, no preciznosti je izostalo. Svoje šanse BATE je koristio puno bolje i u 45. minuti došao do pogotka. Sjajno je glavom pogodio Stanislav Dragun i zabio važan pogodak za bjelorusku momčad. U drugom dijelu, Arsenal je došao do pogotka, ali je isti poništen zbog zaleđa.

Arsenal nije uspijevao probiti blok BATE Borisova, a nervoze je očito bilo na pretek jer je u 85. minuti isključen Alexandre Lacazette. Napadač Arsenala laktom je udario Aleksandra Filipovića i zaradio direktan crveni karton. Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao i BATE je došao do važne pobjede.

Embed from Getty Images

Golova nije nedostajalo u susretu Rennesa i Betisa, pravu golijadu gledali smo na sjeverozapadu Francuske. Rennes je imao veliku prednost, no Betis se u Sevillu vraća sa sjajnim rezultatom. Domaći su nakon svega deset minuta susreta vodili s 2:0. Već nakon dvije minute Adrien Hunou je zabio za vodstvo Rennesa da bi par minuta kasnije Javi Garcia nesretno spremio loptu u vlastitu mrežu.

Iako je početak bio stresan za goste, u 32. minuti Giovani Lo Celso smanjio je zaostatak. Betis je bio bolja momčad, no Rennes je bio vrlo efikasan. U sudačkoj nadoknadi, novi pogodak. Hatem Ben Arfa je bio precizan s bijele točke i donio domaćima velikih 3:1. U Rennesu su očito mislili da su riješili sve jer su u drugom dijelu bili neprepoznatljivi.

Betis je dominirao, Sergio Canales je u 52. minuti pogodio okvir gola, da bi deset minuta kasnije Sidnei glavom zabio za 3:2. Činilo se da će Rennes ipak doći do pobjede, no u posljednjoj minuti Diego Lainez Leyva donosi Betisu izjednačenje i zbog golova u gostima prednost prije uzvrata.

Dvoboj Lazija i Seville obećavao je puno, ali vidjeli smo svega jedan pogodak. Prilika je bilo mnogo, obje momčadi su igrale vrlo dobro, pogotovo Sevilla koja je mogla u više navrata doći do veće pobjede. Ipak, Sevilla će sigurno biti zadovoljna i jednim postignutim pogotkom iz 22. minute. Strijelac je bio Wissam Ben Yedder.

Sevilla je nastojala iskoristiti napade Lazija i preko kontri doći do novog pogotka, no Rimljani su se odlično branili. Ipak, Sevilla je zasluženo došla do slavlja protiv Lazija kojemu su nedostajali Ciro Immobile i Sergej Milinković-Savić.

Embed from Getty Images

Valja izdvojiti i pobjedu Benfice u Istanbulu kod Galatasaraya. Susret je bio bogat prilikama, a do važne pobjede došli su Portugalci. U 27. minuti Salvio je bio precizan iz kaznenog udarca i doveo Benficu u vodstvo. U nastavku susreta, domaći se nakratko vraćaju preko Christiana Luyindame u 55. minuti, no vrlo brzo Benfica ponovno dolazi do vodstva. U 64. minuti Haris Seferović lijepo pogađa za 1:2 i donosi svojoj momčadi veliku pobjedu.

Dodajmo na kraju kako su Olympiakos i Dinamo Kijev remizirali 2:2, dok je Inter za koji je svih 90 minuta odigrao Ivan Perišić slavio protiv Rapida u Beču s 1:0. U remiju Slavije Prag i Genka, Ivan Fiolić igrao je do 57. minute za belgijski sastav.

Europska liga, šesnaestina finala, 1. utakmica:
BATE - Arsenal 1:0
Galatasaray - Benfica 1:2
Krasnodar - Bayer Leverkusen 0:0
Lazio - Sevilla 0:1
Olympiacos - Dinamo Kijev 2:2
Rapid Beč - Inter 0:1
Rennes - Betis 3:3
Slavia Prag - Genk 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!