Europska liga, nokaut faza, 1/16 finala - prve utakmice, 14.02.2019, 21:00 h, Štruncovy Sady Stadion, Plzen
Suci: Serdar Gözübüyük (Nizozemska)
Viktoria Plzeň
Viktoria Plzeň
Ludek Pernica 54', 83'
2:1(0:1) Dinamo
Daniel Olmo 41'
Dinamo

Dinamo nije izdržao, Viktoria preokretom i s prednosti dolazi u Maksimir

Jan Šneler • četvrtak, 14.02.2019.
Dinamo nije izdržao, Viktoria preokretom i s prednosti dolazi u Maksimir
Foto: FaH

Odigrana je prva utakmica šesnaestine finala Europske lige, a zagrebački Dinamo poražen je u Plzenu od Viktorije. Iako su Modri vodili, češki prvak uspio je preokrenuti rezultat i slaviti rezultatom 2:1...

Viktoria Plzeň
Viktoria Plzeň
Dinamo
1
Matuš Kozačik
4
Roman Hubnik
5
Joel Ngandu Kayamba
7
Tomaš Horava
9
Jean-David Beauguel
(do 81')
17
Patrik Hrošovsky
19
Jan Kovarik
24
Milan Havel
25
Aleš Čermak
(do 46')
44
Ludek Pernica
90
Ubong Ekpai
(do 70')
Pričuvni igrači
6
Roman Prochazka
46'
11
Milan Petržela
70'
18
Tomaš Chory
81'
Trener
Pavel Vrba
16
(do 64')
99
(do 76')
Pričuvni igrači
 
Trener
Nenad Bjelica

Završilo je prvo poluvrijeme šesnaestine finala Europske lige između Viktorije Plzen i Dinama. Hrvatski prvak imao je vodstvo i dobru priliku vratiti se u Maksimir s punim plijenom, ali češka momčad je preokrenula i došla do pobjede. Ipak, uzvrat za tjedan dana u Maksimiru odlučit će o prolazu dalje, a pogodak u gostima mogao bi se pokazati iznimno vrijednim.

Od samog početka susreta bilo je vidljivo kako će to biti prava taktička bitka. Obje momčadi su krenule vrlo disciplinirano i velika bitka vodila se upravo na sredini terena. U prvih dvadesetak minuta nismo vidjeli većih prilika.

U 21. minuti Bruno Petković je tukao silovito s dvadesetak metara, ali lopta je otišla malo preko gola. Viktoria nije puno prijetila u prvom dijelu, iako su domaći imali veći posjed lopte u nogama. U 35. minuti vidjeli smo lijepu akciju Dinama u kojoj su sudjelovali Amer Gojak i Petar Stojanović, a tukao je Mario Šitum, ali samo u blok braniča.

Konačno, u 41. minuti glasni Dinamovi navijači u Plzenu imali su priliku za slavlje. Sjajno se zagradio Petković, othrvao se čuvarima i lijepo podmetnuo za Danija Olma koji maestralnim lobom pogađa za vodstvo Dinama. Na odmor su Modri otišli s minimalnim vodstvom i očekivalo se kako će domaća momčad puno ofenzivnije krenuti u nastavak susreta.

Nažalost, vrlo brzo je Viktoria došla do izjednačenja. Nije najbolje ušao Dinamo u nastavak, dosta se griješilo i to su iskoristili Česi. Jean-David Beauguel je ubacio pored Stojanovića, a nepažnju Kevin-Theophile Catherinea iskoristio je Ludek Pernica i zabio pored nemoćnog Dominika Livakovića za 1:1.

Pet minuta nakon pogotka Dinamo je mogao uzvratiti domaćima, ali je udarac Mislava Oršića otišao malo pored gola. Dinamo nije izgledao kao u prvom dijelu, obrana nije bila čvrsta kao što smo navikli, a u napadu je djelovao dosta nervozno.

U 75. minuti Beauguel je lijepo skočio nakon kornera, no na sreću, njegov udarac otišao je preko gola. Pokušaji Dinama nisu bili toliko opasni i većinom to nisu bile izrađene prilike nego individualni pokušaji. U 83. minuti Dinamo je nažalost još jednom pokleknuo i dopustio Viktoriji Plzen da dođe na korak od pobjede.

Nakon ubačaja iz kornera, lopta je prebačena na drugu stativu gdje je potpunu dekoncentraciju Dinamovih igrača iskoristio Pernica i svojim drugim pogotkom zabio za 2:1. Domaći su u potpunosti iskoristili bolju igru u nastavku susreta i može se slobodno reći zasluženo došli do pobjede. Modri nažalost nisu uspjeli zadržati vodstvo ili barem doći do boda, ali mora se također priznati kako Dinamo danas nije bio na uobičajenoj razini i na Maksimiru će to trebati puno bolje izgledati. Jasno, uz Marija Gavranovića, Damiana Kadziora i Izeta Hajrovića, Dinamo će biti puno jači.

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - prve utakmice

Benfica2:1Galatasaray
Inter1:0Rapid Beč
Šahtar2:2Eintracht Frankfurt
Slavia Prag0:0Genk
Lazio0:1Sevilla
Dynamo Kijev2:2Olympiakos
Malmö1:2Chelsea
Napoli3:1Zürich
Club Brugge2:1Salzburg
Rennes3:3Real Betis
BATE Borisov1:0Arsenal
Villarreal1:0Sporting
Fenerbahçe1:0Zenit
Krasnodar0:0Bayer Leverkusen
Celtic0:2Valencia
Viktoria Plzeň2:1Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!