Košarka

Žalgiris i Rytas rutinski ušli u finale Kupa Litve, Stipčević šuterski neraspoložen

Jan Šneler • subota, 16.02.2019.
Žalgiris i Rytas rutinski ušli u finale Kupa Litve, Stipčević šuterski neraspoložen
Foto: EPA

Ove subote odigrane su polufinalne utakmice Kupa Litve, a kako se i očekivalo, u finale su ušli stari znanci - Žalgiris i Rytas...

Kup Litve ušao je u posljednju fazu. Na završnici koja se igra u Siemens Areni u Vilniusu, domaćem terenu Rytasa, odigrani su polufinalni susreti. U borbu za trofej ušli su Žalgiris i domaćin čime će se ponoviti prošlogodišnji finalni susret.

Žalgiris je bez ikakvih problema izborio veliko finale. Već nakon prve dvije četvrtine bilo je jasno kako je najbolja litavska momčad višestruko kvalitetnija od protivnika. Na poluvremenu je vodila sa 16 razlike, a do kraja susreta povećavala je prednost te se na kraju zaustavila na velikih 89:58.

Kod pobjedničke momčadi najbolji je bio Marius Grigonis s 19 poena i četiri asistencije. Što se tiče Lietkabelisa, Mindaugas Kupsas je postigao 12 koševa i dodao tome osam skokova.

Niti Rytas nije imao većih poteškoća protiv Neptunasa. Kada primite 57 koševa u poluvremenu, teško možete računati na iole pozitivniji rezultat.

Rytas je vodio na poluvremenu s 57:33 i bilo je jasno kako Neptunas nema snage niti kvalitete za bilo kakav veći otpor. Domaća momčad malo se opustila, dosta se rotiralo, ali je nakraju Rytas zasluženo slavio rezultatom 86:72 i izborio finalni dvoboj.

Kod Rytasa Christopher Kramer postigao je 20 poena. Rok Stipčević odigrao je 17 minuta, no prilično slabo je šutirao (0/6) i postigao je dva poena iz slobodnih bacanja te upisao tri asistencije.

Kod Neptunasa Lorenzo Williams je postigao 13 poena.

Kup Litve, polufinale:
Žalgiris - Lietkabelis 89:58
Rytas - Neptunas 86:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!