Košarka

Poljska do pobjede u Varaždinu i plasmana u Kinu, Hrvatska pala u završnici

Petar Jenjić • petak, 22.02.2019.
Poljska do pobjede u Varaždinu i plasmana u Kinu, Hrvatska pala u završnici
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je na domaćem parketu od Poljske rezultatom 77:69 čime su Poljaci potvrdili plasman na Svjetsko prvenstvo...

Ako je i bilo nekakve šanse, više je nema za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je u Varaždinu od Poljske rezultatom 76:69 čime su gosti potvrdili odlazak na novo veliko natjecanje. Anzulovićevim izabranicima preostaje odraditi tek još jednu utakmicu.

Početak utakmice teško da je mogao biti bolji za Hrvatsku koja je bila apsolutno bolja momčad u svi segmentima, kako u obrambenim, tako i u napadačkim. Punih sedam minuta Poljaci su se mučili u napadu i nisu nijednom uspjeli poentirati. Već je do tada Hrvatska ubacila lijepih 14 koševa i donijela razlog za brigu poljskom izborniku čija je momčad u prvih osam i pol minuta napravila tek jedan prekršaj. Do kraja prve četvrtine domaćin je ubacio tek dva poena, no ni Poljaci nisu bili toliko precizniji pa je nakon prvih deset minuta rezultat bio 16:8.

Početna prednost potpuno se istopila serijom 5:0 Poljske na otvaranju druge četvrtine. Iako je Hrvatska održavala prednost, Poljaci su se držali vrlo blizu pa su tako stigli i na minimalan zaostatak (22:21) pet i pol minuta prije kraja poluvremena. Dvije trice Jakova Mustapića dale su dodatan poticaj momčadi koja je novom tricom, ovoga puta Filipa Krušlina ponovno stigla na dvoznamenkastu prednost (35:25).

Hrvatska je na poluvrijeme otišla s četiri poena viška (36:32), a Poljaci su na otvaranju treće četvrtine serijom 12:4 okrenule rezultat u svoju korist. Prvo vodstvo gostima je tricom donio Adam Waczynski za 37:36. Još neko vrijeme Poljaci su bili u prednosti nakon čega uzvraća Hrvatska koja je minutu i pol prije isteka treće dionice došla do šest koševa prednosti (59:53). Međutim, Lukasz Koszarek u dva je uzastopna napada ubacio dvije trice i donio svojoj momčadi izjednačenje koje je Michal Sokolowski pretvorio u vodstvo.

Egal smo gledali i u posljednjoj dionici večerašnje utakmice. Filip Krušlin tricom je Hrvatskoj donio izjednačenje (67:67) četiri minute prije kraja, na što Poljaci uzvraćaju s četiri uzastopna poena. Bilo je to sve od domaće momčad u današnjem dvoboju, gosti ubacuju šest poena u nizu te samo potvrđuju pobjedu.

Goste je do pobjede predvodio Mateusz Ponitka s 20 koševa i osam skokova, A.J. Slaughter dodao je 15 poena, a Michal Sokolowski 12 koševa i šest skokova.

Toni Katić bio je uvjerljivo najbolji kod Hrvatske s 21 poenom, po deset koševa dodali su Miro Bilan (osam skokova) i Hrvoje Perić.

Kvalifikacije za SP:
Hrvatska - Poljska 69:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava22.02.2019. u 22:19
    op trc...gewezen sein
    Torca-Dubrava