Košarka

Važna pobjeda Crnogoraca, Mađari teško stradali u Italiji

Branimir Korać • petak, 22.02.2019.
Važna pobjeda Crnogoraca, Mađari teško stradali u Italiji
Foto: EPA

Osim susreta između Hrvatske i Poljske odigrano je još pet susreta europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a najneizvjesnije bilo je u Ukrajini...

Litva je u hrvatskoj skupini u gostima bila bolja od Nizozemske sa 78:69. Nizozemska ostaje zabetonirana za dno ljestvice, u drugom krugu natjecanja nije imala previše uspjeha, a ostaje joj još jedan dvoboj i to gostovanje kod Poljske.

Ovdje su rutinski održavali prednost najvećim dijelom susreta i nisu dopustili Nizozemcima da im stvore ozbiljnije probleme. Mogla je Litva i do uvjerljivije pobjede, ali u zadnjoj dionici Nizozemska se približila, došla na samo dva poena zaostatka, ali nije uspjela dovršiti preokret.

Renaldas Seibutis predvodio je Litvu s 20 poena, a Eimantas Bendzius dodao je 15 uz sedam skokova. Kod poraženih Charlon Kloof ubacio je 17 poena uz po pet skokova i asistencija, a Worthy de Jong dodao je 13 poena.

Slovenci su očajno odradili ove kvalifikacije i zasluženo su na posljednjem mjestu u skupini s omjerom 2-9. Nastavili su niz poraza i u gostima kod Turske koja je visoko slavila 77:58. Gosti su bolje krenuli u utakmicu i poveli vrlo rano, ali već do odlaska na odmor igra im se raspala i potonuli su u visok zaostatak.

Bugrahan Tuncer bio je najbolji kod Turske s 22 poena i osam skokova, a Sinan Guler dodao je 12 poena i pet asistencija. Kod poraženih Gregor Horvat bio je najbolji s 12 poena i sedam skokova, a po deset poena dodali su Jan Kosi (devet skokova) i Zoran Dragić.

Uoči ključnog dvoboja s Crnom Gorom Latvija je kod kuće poražena od Španjolske sa 67:62. Već na poluvremenu bila je dvoznamenkasta razlika na strani gostiju, Latvija je u nastavku susreta uspjela nadoknaditi 19 razlike i doći na samo minus jedan, ali trica Quina Coloma prelomila je dvoboj i odvela Španjolsku minutu prije kraja na 64:60.

Prvo ime Španjolske bio je Dario Brizuela sa 17 poena, a Colom je dodao 13 poena. Kod Latvije ubilježio je 18 poena i osam skokova.

Mađari su teško stradali u gostima kod Italije i izgubili su 75:41. U prvom poluvremenu ubacili su samo 15 poena , a nešto puno napadački nisu napredovali niti u nastavku susreta.

Amedeo Della Valle predvodio je Italiju s 15 poena, a Pietro Aradori dodao je 13. Kod Mađarske David Vojvoda ubacio je 15 poena, a Szilard Benke 14.

Crna Gora stigla je do vrijedne pobjede u gostima kod Ukrajine. Poraz bi Crnogorce stavio u neugodnu poziciju, a Ukrajinu vratio u igru za Svjetsko prvenstvo, ali Crna Gora predvođena Derekom Needhamom i s njegovih 26 poena stigla je do pobjede. Bojan Dubljević dodao je 11. Kod Ukrajine Vyačeslav Bobrov ubacio je 19 poena uz šest skokova, a Oleksandr Mišula dodao je 16 poena.

Kvalifikacije za SP:
Nizozemska - Litva 69:78
Turska - Slovenija 77:58
Latvija - Španjolska 62:67
Italija - Mađarska 75:41
Ukrajina - Crna Gora 74:76

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!