Košarka

Niti osobne pogreške nisu zaustavile odličnog Bogdanovića, dobar i Šarić

Branimir Korać • subota, 23.02.2019.
Niti osobne pogreške nisu zaustavile odličnog Bogdanovića, dobar i Šarić
Foto: EPA

Indiana Pacersi upisali su pobjedu protiv New Orleans Pelicansa, a Bojan Bogdanović odigrao je važnu ulogu u velikom preokretu u drugom dijelu.

Baš kao što su Pelicansi i najavili, Anthony Davis i Jrue Holiday imali su nešto manju minutažu nego inače. Pacersi su to iskoristili i upisali su visoku pobjedu 126:111.

Bojan Bogdanović imao je problema s osobnim pogreškama, sigurno bi zaradio pokoju minutu više, ali i u ovih 25 minuta odigrao je vrlo dobro. Na kraju je imao ubačenih 20 poena (4/9 za dva, 3/5 za tri, 3/4 slobodna) uz pet skokova i dvije asistencije.

Inače Pacersi su tijekom prvog dijela bili u velikim problemima, imali su i 20 poena minusa, ali u drugom poluvremenu uslijedio je preokret. Posebno u trećoj dionici domaćin je izgledao dobro, dobio je to razdoblje s 39:23 i krenuo prema pobjedi.

Osim Bogdanovića istaknuli su se Wesley Matthews s 24 poena (6/11 trica) te Domantas Sabonis s 18 poena i 13 skokova. Kod gostiju Cheik Diallo ubacio je 16 poena uz 18 skokova.

Uspješna je bila i Šarićeva Minnesota koja je u gostima svladala New York Knickse sa 115:104. Iako bez Karl-Anthonyja Townsa koji je zaradio lakšu ozljedu u prometnoj nesreći, Wolvesi su bili raspoloženiji i lako su slavili.

Nije New York posebno zaprijetio, gosti su bili bolji, dominantniji i puno manje su griješili nego Knicksi. New York je skupio 20 izgubljenih lopti i to ga je skupo koštalo.

Šarić je krenuo u petorci u paru s Tajom Gibsonom te je susret završio s 13 poena (1/3 za dva, 3/4 za tri, 2/4 slobodna) i sedam skokova za 23 minute provedene na parketu. Derrick Rose s 20 poena bio je najefikasniji, a Gibson je dodao 19 poena i deset skokova. Kod poraženih Hezonja nije ulazio dok su po 20 poena upisali Dotson i Trier.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!