Košarka

Knicksi iznenadili Magic, Raptorsi bolji od Bostona, a Nuggetsi od Thundera

Branimir Korać • srijeda, 27.02.2019.
Knicksi iznenadili Magic, Raptorsi bolji od Bostona, a Nuggetsi od Thundera
Foto: EPA

Dva velika dvoboja odigrana su noćas u NBA ligi, a završeni su pobjedama Toronto Raptorsa i Denver Nuggetsa. Iznenađenje večeri priredili su New York Knicksi...

New York Knicksi povezali su dvije pobjede, a za ovu drugu zaslužni su isključivo igrači s klupe. Rezervisti Knicksa razbili su Magic i New York je s klupe dobio 75 poena dok je Orlando van startne petorke dobio tek sedam poena.

Mario Hezonja još uvijek liječi ozljedu i nije bio u konkurenciji za nastup kao i DeAndre Jordan i Frank Ntilikina.

Očekivao se lagan posao za goste i činilo se da će tako i biti s obzirom da su gosti vodili i s 15 razlike, ali New York je sve okrenuo, zadnju dionicu dobio 30:13 i odnio pobjedu.

Emmanuel Mudiay ubacio je 19 poena uz osam skokova, Allonzo Trier 18 poena uz pet skokova, a Mitchell Robinson 17 poena uz 14 skokova. Kod Magica po 26 poena imali su Aaron Gordon (sedam skokova) i Nikola Vučević (11 skokova, šest asistencija).

Boston Celticsi su ubilježili treći uzastopni poraz, ovaj posljednji stigao je na gostovanju kod Toronta. Raptorsi su odradili odličnu utakmicu, slavili sa 118:95, a Boston je bio upravo suprotan. "Moramo biti više momčad, to nam je problem već neko vrijeme", priznao je Brad Stevens.

Toronto je upravo bio to i momčadskom igrom slomio je otpor Bostona koji je pokazao vrlo malo s momčadske, ali i s pojedinačne strane.

Pascal Siakam bio je najraspoloženiji kod domaćina s 25 poena i osam skokova, a Kawhi Leonard dodao je 21 poen i šest skokova. Kod Bostona Marcus Morris završio je sa 17 poena i šest skokova, a po 11 poena dodali su Jayson Tatum (sedam skokova) i Terry Rozier.

Nikola Jokić odveo je Nuggetse do pobjede u susretu protiv Thundera. Nuggetsi su potvrdili zašto su jedna od najboljih momčadi konferencije i zašto ih je tako teško svladati na njihovom terenu.

Ovo je bio treći ovosezonski međusobni dvoboj Nuggetsa i Thundera te treća pobjeda Denvera koji je sada u seriji od pet uzastopnih pobjeda dok je Thunder upisao i drugi poraz zaredom te mu prijete Blazersi koji su jednu pobjedu iza.

Jokić je susret završio s 36 poena, deset asistencija i devet skokova, Will Barton dodao je 23 poena, a Jamal Murray 20. Kod Thundera Paul George ubilježio je 25 poena, osam skokova, sedam asistencija i šest osvojenih lopti dok je Russell Westbrook bio na 22 poena, 14 skokova i devet asistencija.

NBA:
New York Knicks - Orlando Magic 108:103
Toronto Raptors - Boston Celtics 118:95
Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 121:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!