Košarka

Double-double Ivice Zupca u važnoj pobjedi Clippersa, Bender solidno iskoristio minutažu

Petar Jenjić • subota, 02.03.2019.
Double-double Ivice Zupca u važnoj pobjedi Clippersa, Bender solidno iskoristio minutažu
Foto: EPA

Dragan Bender solidno je iskoristio sinoćnju minutažu u porazu Phoenix Sunsa, dok je Ivica Zubac ubilježio double-double učinak u važnoj pobjedi protiv Sacramento Kingsa...

New Orleans Pelicansi slavili su noćas na gostovanju kod Phoenix Sunsa sa 130:116. Nakon prilično izjednačenog prvog poluvremena gosti treću dionicu dobivaju s 38:27 i po prvi puta stvaraju osjetniju prednost. Nešto više od dvije minute prije kraja utakmice Sunsi su se spustili na minus sedam (119:112), međutim, Pelicansi pitanje pobjednika rješavaju serijom od 8:0.

Najučinkovitiji u pobjedničkim redovima bio je Julius Randle s 22 koša, Jrue Holiday dodao je 21 koš, pet skokova i devet asistencija, a E'Twaun Moore 20 poena.

Devin Booker s 26 poena, šest skokova i sedam asistencija predvodio je Sunse. Dragan Bender dodao je osam poena (1/2 za dva, 2/3 za tricu), dva skoka i jednu ukradenu loptu za 16 i pol minuta na terenu.

Sacramento Kingsi prva su prijetnja Los Angeles Clippersima u borbi za osmo mjesto na Zapadu, a u sinoćnjem međusobnom dvoboju svoju je poziciju dodatno učvrstila momčad iz LA-a koja je slavila u gostima sa 116:109. Tako je stigla na omjer 35-29, dok su Kingsi pali na 31-31.

Egal je u utakmici ostao sve do samog kraja utakmice. Kingsi su nadoknadili 13 koševa minusa te nešto više od minute prije kraja smanjili na 110:107. Međutim, ključnim se pokazao Lou Williams koji je prvo položio, a u sljedećem napadu svoje momčadi pogodio dva slobodna bacanja za potvrdu pobjede.

Landry Shamet s 20 poena predvodio je Clipperse do pobjede, dok je Danilo Gallinari dodao 19 koševa i devet skokova. Ivica Zubac je za 18 minuta ubilježio double-double učinak od deset poena (4/9 za dva, slobodna bacanja 2/4) i deset skokova čemu je dodao dvije asistencije i dvije blokade.

Najbolji je kod Kingsa bio Buddy Hield s 23 poena i sedam skokova, Willie Cauley-Stein dodao je 16 koševa, 12 skokova i četiri blokade, dok su po 15 poena dodali Harrison Barnes i Harry Giles III.

NBA:
Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 116:130
Sacramento Kings - LA Clippers 109:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!