Košarka

Bender nastupio u porazu Sunsa, Milwaukee do 50. pobjede, Celticsi slavili kod Lakersa

Petar Jenjić • nedjelja, 10.03.2019.
Bender nastupio u porazu Sunsa, Milwaukee do 50. pobjede, Celticsi slavili kod Lakersa
Foto: EPA

Odigrane su još četiri NBA utakmice u noći sa subote na nedjelju. Brooklyn Netsi odnijeli su pobjedu s gostovanja kod Atlanta Hawksa, kao i Boston Celticsi koji su slavili protiv Lakersa. Milwaukee Bucksi upisali su 50. pobjedu sezone protiv Charlotte Hornetsa, dok Portland Trail Blazersi nisu imali problema protiv Phoenix Sunsa...

Treću uzastopnu pobjedu upisali s Brooklyn Netsi koji su slavili na gostovanju kod Atlanta Hawksa sa 114:112 te tako stigli na omjer 35-33. Netsi su vodili većim dijelom utakmice, no dali su domaćinu šansu za povratak u utakmicu zahvaljujući čak 21 promašenom slobodnom bacanju. Kratko su Hawksi bili u vodstvu u posljednjoj četvrtini, no D'Angelo Russell ubacio je tricu za 111:109 nakon čega Netsi više nisu zaostajali. Imala je Atlanta napad za pobjedu ili produžetak na kraju, no nisu bili precizni.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Spencer Dinwiddie s 23 poena, šest skokova i sedam asistencija, Jarrett Allen dodao je 20 koševa i 12 skokova, a D'Angelo Russell 18 poena i šest asistencija.

Kod domaće momčadi nezaustavljivi su bili John Collins s 33 poena i 20 skokova i Trae Young koji je ubilježio prvi triple-double. Susret je zaključio s 23 koša, deset skokova i 11 asistencija.

Boston Celticsi odnijeli su pobjedu iz Staples Centra sa 120:107 i tako dodatno pogurali Los Angeles Lakerse ispod osme pozicije, daleko od doigravanja. LeBron James ubilježio je triple-double za manje od 28 minuta, no bez trojice standardnih prvotimaca nije imao previše šanse sam. Celticsi su vodili gotovo cijelu utakmicu, najviše su imali 18 razlike, a susret su bez veće drame uspjeli privesti prema kraju.

Gostujuću momčad do slavlja je predvodio Kyrie Irving s 30 koševa, sedam skokova i pet asistencija, dok su po 16 poena dodali Marcus Morris (sedam skokova) i Marcus Smart (pet asistencija).

LeBron James susret je zaključio s 30 poena, deset skokova i 12 asistencija što je bio njegov 80. triple-double u karijeri, a priključio mu se Moritz Wagner s 22 poena i šest skokova.

Okruglu 50. pobjedu ove sezone upisali su Milwaukee Bucksi koji su do te brojke stigli prvi puta od sezone 2000./01. kada su igrali finale Istoka. Noćas su na domaćem parketu svladali Charlotte Hornetse sa 131:114. Gosti su odigrali nešto bolje prvo poluvrijeme u kojem su imali i 14 koševa viška (48:34), da bi na odmor otišli sa četiri koša prednosti (59:55). Međutim, Bucksi u drugom poluvremenu igraju puno bolje. Treću su četvrtinu zaključili s 39 poena te su imali sedam poena prednosti. Do kraja susreta Charlotta nije uspjela doći bliže.

Giannis Antetokounmpo predvodio je Buckse s 26 poena, 13 skokova i šest asistencija, Brook Lopez dodao je 25 koševa i osam skokova, dok su po 18 poena dodali Malcolm Brogdon i Nikola Mirotić (šest skokova).

Najbolji je kog gostiju bio Kemba Walker s 25 poena, dok je Frank Kaminsky dodao 16 koševa.

Portland Trail Blazersi nisu imali prevelikih problema protiv Phoenix Sunsa koje su svladali rezultatom 127:120. Vodili su gotovo cijelu utakmicu, a uoči posljednje su četvrtine imali 25 razlike (102:77). U posljednjih 12 minuta igrao je samo C.J. McCollum što se tiče prvotimaca što su Sunsi uspjeli iskoristiti za primicanje. Deset sekundi prije kraja stigli su na minus pet (123:118), no za nešto više nedostajalo je vremena.

McCollum je predvodio Blazerse sa 26 poena, Seth Curry dodao je 22 koša, dok je Damian Lillard susret zaključio s 18 poena i devet asistencija.

U redovima gostiju nastupio je i Dragan Bender koji je za 15 i pol minuta dodao pet koševa (1/1 za dva, 1/3 za tricu), tri skoka i dvije asistencije. Najučinkovitiji bio je Devin Booker s 23 koša i pet asistencija, dok je Deandre Ayton dodao 21 poen i osam skokova.

NBA:
Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 114:112
LA Lakers - Boston Celtics 107:120
Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 131:114
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 127:120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!