Nogomet

City traži potvrdu prolaza u četvrtfinale, gosti se nadaju iznenađenju

Jan Šneler • utorak, 12.03.2019.
City traži potvrdu prolaza u četvrtfinale, gosti se nadaju iznenađenju
Foto: EPA

Iako su mnogi očekivali da će Manchester City imati lagan posao u osmini finala Lige prvaka, Schalke se još jednom pokazao kao nezgodan protivnik, puno ozbiljniji nego što to pokazuje u Bundesligi...

Osim ogleda Juventusa i Atletico Madrida, danas je na rasporedu uzvratni susret između Manchester Cityja i Schalkea. Iako je imao problema u prvom ogledu, City je uspio doći do pobjede u posljednjim minutama i osigurao je odličnu startnu poziciju prije današnjeg uzvratnog susreta.

Pep Guardiola ima mogućnost odmoriti neke pojedince pri čemu će vjerojatno utakmicu propustiti Kevin De Bruyne i Sergio Aguero, a zbog kartona nema Nicolasa Otamendija i Fernandinha. City ne samo što ima veliku prednost iz prvog ogleda, već je i kvalitetom daleko ispred Schalkea i teško je očekivati da bi njemačka momčad stigla do dva pogotka da nisu oba postignuta iz jedanaesterca.

"Ne možemo osporavati kvalitete drugih momčadi. Morate vjerovati u sebe, truditi se maksimalno i istovremeno prihvaćati kako i druge momčadi rade isto. Sve momčadi u nokaut fazi žele doći do naslova. U ovom natjecanju ispadanje u osmini finala shvaća se velikim neuspjehom. Moje gledište je drugačije. Zamislite da ste među osam najboljih momčadi Europe? Naravno da želite pobijediti, ali i druge momčadi to žele", rekao je trener Cityja.

Što se tiče Schalkea, oni imaju velikih problema u domaćem natjecanju gdje zauzimaju 14. mjesto i svega su par bodova udaljeni od zone za ispadanje. U Ligi prvaka već sada su napravili sjajan iskorak i jedina nada da vide veliko natjecanje sljedeće sezone je u slučaju osvajanje titule pobjednika Lige prvaka. Ipak, još se mora odigrati barem 90 minuta i u njemačkom klubu ne gube nadu.

"Pokazali smo u prvom ogledu kako smo sposobni nositi se sa Cityjem. Moramo igrati bolje nego u prvoj utakmici, ali isto tako moramo koristiti svoje prilike. Situacija u Bundesligi je ozbiljna, ali dat ćemo sve od sebe. Zaslužili smo igrati u osmini finala Lige prvaka", rekao je trener Schalkea Domenico Tedesco.

Utakmica počinje u 21 sat, a sudit će Francuz Clement Turpin.

Liga prvaka, osmina finala, 2. utakmica:
Manchester City - Schalke (21.00)
1. utakmica: 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!