Nogomet

Kutak za kladioničare: Juventus može do pobjede protiv Atletica, a Čilić do četvrtog kola Indian Wellsa

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 12.03.2019.
Kutak za kladioničare: Juventus može do pobjede protiv Atletica, a Čilić do četvrtog kola Indian Wellsa
Foto: EPA

Vrlo zanimljiv utorak s Ligom prvaka kao središnjim događajem je pred nama. Juventus dočekuje madridski Atletico i uvjeren je u prolaz u četvrtfinale...

Juventus - Atletico

Juventus mora odigrati svoju najbolju utakmicu ove sezone ako misli proći u četvrtfinale Lige prvaka. U Madridu je izgubio 0:2 i to uz dosta skroman nastup i u Torinu mora ići na sve ili ništa. Massimiliano Allegri za vikend je odmorio igrače koliko je mogao, neki od onih koji će večeras nastupiti, poput Ronalda i Mandžukića, nisu nastupali i momčad u velikoj mjeri osvježena dočekuje ovaj dvoboj. Definitivno nema Alexa Sandra koji je zaradio kartone i propustit će ovaj dvoboj, ali većih problema ima Diego Simeone. Njemu na raspolaganju nema Diega Coste, Filipea Luisa, Lucasa Hernandeza i Thomasa Parteyja dok Diego Godin igra tek zaliječen.

Atletico će igrati čvrsto i zatvoreno, pokušat će iz kontranapada preko Griezmanna doći do pogotka koji bi vjerojatno riješio pitanje prolaza, ali neće biti jednostavno nositi se s Juventusovim pritiskom. Ključ leži u sredini terena, ako Juventusova veza dobije bitku s vrlo agresivnom Atleticovom, prolaz neće biti nemoguća misija, naprijed su Ronaldo i Mandžukić, tu je i Dybala, redom igrači koji mogu slomiti svaku obranu pa čak i Atleticovu. Juventusu nije dovoljna samo pobjeda, 0:2 je vrlo neugodan rezultat, ne smiju domaćini primiti gol, a opet moraju zabiti barem dva. Atletico i s tijesnim porazima prolazi dalje.

Prognoza: Pobjeda Juventusa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Juventusa 1.80, neriješeno 3.80, pobjeda Atletica 5.50

Marin Čilić - Denis Shapovalov

Marin Čilić u trećem kolu turnira u Indian Wellsu igra protiv Denisa Shapovalova. Čilić nipošto nije bez šanse u ovom susretu, u njega ulazi kao blagi favorit, ali potreban je oprez jer igra protiv perspektivnog i kvalitetnog igrača koji ove godine ima veći kontinuitet nastupa nego Marin. Čilić nije u idealnoj formi, nakon Australian Opena liječio je ozljedu koljena i do ovog turnira upisao je tek jedan nastup. Vratio se na teren u Rotterdamu, ali ispao odmah na startu protiv Gaela Monfilsa. Nakon toga dobio je vremena za trening i hvatanje forme i već je to izgledalo bolje protiv Dušana Lajovića u drugom kolu Indian Wellsa.

Shapovalova poznaje, susreo se s njim prošle godine u Baselu gdje ga je svladao u dva seta sa 6:4, 6:2. Kanađanin je ove godine imao dosta šarene nastupe. U Aucklandu je odmah izgubio od Joaa Souse, na Australian Openu očekivano je svladao Pabla Andujara i Tara Daniela kao što je očekivano izgubio i od Novaka Đokovića. Zatim je u Montpellieru bio bolji od Marcela Granollersa pa ispao od Pierre-Huguesa Herberta. U Rotterdamu je napravio korak dalje i došao do četvrtfinala pobjedama protiv Škugora i Berdycha, no izgubio je od Wawrinke. Kukuškin ga je svladao u Marseilleu odmah na startu, a ovdje je bio bolji od Stevea Johnsona. U biti Shapovalov i nema posebno velikih pobjeda osim one protiv Berdycha, sve jače mečeve ove godine je izgubio.

Prognoza: Pobjeda Čilića

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Čilića 1.65, pobjeda Shapovalova 2.60

LA Clippers - Portland Trail Blazers

Portland Trail Blazersi gostuju kod Los Angeles Clippersa u vrlo zanimljivom i za obje momčadi važnom dvoboju. Obje momčadi igraju jako dobro u posljednje vrijeme, a Blazersi nešto svježiji dočekuju ovaj dvoboj jer su Clippersi noćas bili u pogonu protiv Bostona, a Portland je zadnju utakmicu odradio protiv Sunsa za vikend. Slavili su i jedni i drugi, Clippersima je to čak peta uzastopna pobjeda, a Portland je nakon dva poraza stigao do slavlja.

Bez obzira na seriju Clippersa, Portland je dovoljno kvalitetan da doše do pobjede u ovom susretu. Blazersi su po pozicijama dosta neugodan protivnik za Clipperse. Bit će im ovo četvrta međusobna utakmica ove sezone, dvije je dobio Portland, a Clippersi su slavili jednom i to u Portlandu uz sjajan nastup Tobiasa Harrisa. Harris više nije tu, neka druga imena igraju glavnu ulogu i bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati protiv ovakvih Blazersa koji sada imaju i kvalitetu i širinu. Vrlo težak posao očekuje Ivicu Zupca koji će protiv sebe imati dvojicu sjajnih centara Jusufa Nurkića i Enesa Kantera.

Prognoza: Pobjeda Portlanda

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda LA Clippersa 2.10, neriješeno 13.0, pobjeda Portlanda 1.80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!