Nogomet

Arsenal u teškoj misiji protiv Rennesa, neizvjestan derbi Intera i Eintrachta

Jan Šneler • četvrtak, 14.03.2019.
Arsenal u teškoj misiji protiv Rennesa, neizvjestan derbi Intera i Eintrachta
Foto: EPA

Na rasporedu su uzvratni susreti osmine finala Europske lige, a sudeći po rezultatima prvih ogleda, u većini utakmica očekuju nas uzbuđenja i mogući preokreti...

Arsenal - Rennes

U prvom susretu, francuska momčad iznenadila je favorizirane Topnike i odnijela veliku pobjedu (3:1). Večeras moraju obraniti taj rezultat na Emiratesu, ali to neće biti nimalo jednostavno jer Arsenal ima momčad koja bez problema može postići potrebna dva gola.

Gostima je prvi cilj zabiti gol s kojim bi dobili jako puno jer bi u tom slučaju Arsenalu trebala barem četiri za prolaz, odnosno tri za eventualne produžetke. Arsenal će svakako krenuti ofenzivno što bi moglo biti dobro za goste koji imaju sjajni i brzi napad.

Iako je Arsenal igrao gotovo 50 minuta s igračem manje, Rennes u prvom susretu nije slučajno došao do pobjede. Radi se o odličnoj momčadi, vrlo organiziranoj i po nekom našem sudu, favoriti su za prolaz. Topnici jesu moćni, imaju kvalitete za stizanje minusa, ali Rennes bi mogao doći do potrebnog gola.

Inter - Eintracht

Mnoge je začudio rezultat prvog ogleda i mršavih 0:0. Frankfurtska momčad ima doista sjajan napad i začuđujuće je da nisu postigli pogodak na svom vrućem terenu. Inter također nije presretan s neriješenim ishodom jer sada moraju sačuvati praznu mrežu.

Milanska momčad ima problema ove sezone. Stanje u momčadi nije idealno i pitanje je koliko im ova utakmica dolazi u pravo vrijeme. Inter svakako želi osigurati Ligu prvaka preko Serie A sljedeće godine i to im je apsolutni prioritet.

Obje momčadi imaju problema s izostancima. Kod Intera nema Maura Icardija, Šime Vrsaljka, Kwadiwa Asamoaha, Lautara Martineza i Radje Naingollana. Kod Eintrachta pak nema Lucasa Torra, Ante Rebića, Davida Abrahama i Gelsona Fernandesa.

S obzirom na kvalitetu Eintrachta i njihov sjajan napad, Interu će gotovo sigurno trebati više od jednog pogotka ako žele izboriti četvrtfinale.

Slavia Prag - Sevilla

Prvi ogled u Sevilli doista je bio nevjerojatan. Španjolska momčad dva puta je vodila, imala dominaciju, ali Slavia se uspješno vratila. Da stvar bude gora za Sevillu ozlijedio im se i prvi golman Tomaš Vaclik. Češka momčad doista je sretno i spretno prošla u Sevilli i večeras će im trebati puno više.

Slavia je organizirana momčad, dobrog veznog reda i učinkovitog napada, ali Sevilla je kvalitetnija u svim linijama. Teško je očekivati da bi Česi mogli zadržati "nulu" i tako izboriti prolaz dalje. Trebat će se dobrano "potući" s gostima koje mnogi smatraju jednim od favorita za osvajanje Europske lige.

Slavia je u Španjolskoj uspjela prirediti iznenađenje, ali pitanje jesu li u stanju to ponoviti na svom terenu.

Ostali dvoboji

Chelsea i Napoli imaju relativno lagan zadatak. Englezi su u prvom ogledu protiv Dinamo Kijeva slavili s 3:0, a Napoli je istim rezultatom potopio na svom terenu Red Bull Salzburg. Iako su obje momčadi dobre i ne zaslužuju podcjenjivanje, teško je očekivati da bi mogli napraviti čudo i izbaciti favorizirani Chelsea i Napoli.

Jednako tako prilično siguran je i Villarreal. U prvom ogledu protiv Zenita španjolska momčad slavila je s 1:3 i na svom terenu branit će taj rezultat. Rusima treba pobjeda od tri razlike ili od dva ako postignu barem četiri pogotka. Jasno je kako je to nemoguća misija.

Uzbudljivo će biti u Krasnodaru gdje će istoimena momčad dočekati Valenciju. Španjolci su slavili u prvom ogledu s 2:1, ali neće im biti lako obraniti tu prednost. Ruska momčad izuzetno je čvrsta i organizirana, nije bila nimalo podređena u prvom ogledu i svakako ima šansu iznenaditi. Razliku od jednog pogotka nije teško nadoknaditi.

S druge strane, Valencia je nepredvidljiva i može odigrati sjajno, ali i kriminalno loše. Imaju prednost koja im donosi neko samopouzdanje, ali morat će ozbiljno shvatiti protivnika koji je i na njihovom terenu izgledao jako dobro.

Europska liga, osmina finala, 2. utakmica:
Utakmice počinju u 18:55
Dinamo Kijev - Chelsea (0:3)
Krasnodar - Valencia (1:2)
Red Bull Salzburg - Napoli (0:3)
Utakmice počinju u 21:00
Arsenal - Rennes (1:3)
Inter - Eintracht (0:0)
Slavia Prag - Sevilla (2:2)
Villarreal - Zenit (3:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!