Nogomet

Slavia u Pragu u 119. minuti izbacila Sevillu, kraj i za milanski Inter

Branimir Korać • petak, 15.03.2019.
Slavia u Pragu u 119. minuti izbacila Sevillu, kraj i za milanski Inter
Foto: EPA

Osim dvoboja između Benfice i Dinama odigrana su još četiri uzvratna susreta, a za iznenađenje se pobrinula Slavia koja je golom na kraju drugog produžetka izbacila Sevillu...

Iznenađenje u Pragu! Sevilla je u produžecima pokleknula protiv domaće Slavije iako je povela s 3:2 i imala više golova u gostima, ali golom u 119. minuti Slavia je prošla dalje.

Nakon 2:2 u Sevilli, gosti su znali kako moraju napadati i doći do pogodaka, a vrlo rano našli su se u zaostatku. Već u 13. minuti Kamerunac Michael Ngadeu-Ngadjui doveo je Slaviju u vodstvo. Nakon ubačaja iz kornera domaći branič sjajno se snašao u petercu i poslao loptu u mrežu. Sevilla je došla do poravnanja u završnici prvog dijela. Dosuđen je opravdano kazneni udarac za goste kojeg u 44. minuti Wissem Ben Yedder pretvara u pogodak.

Odmah na startu drugog dijela novi kazneni udarac, ali u suprotnom šesnaestercu. Skrivio ga je Jesus Navas, a Souček vratio prednost na stranu Slavije. Gosti se još jednom vraćaju, u 54. minuti Munir El Haddadi krasnim udarcem iz voleja poravnava na 2:2.

Odluka je pala u produžecima gdje Sevilla u 98. minuti dolazi do vodstva te se činilo da će i proći dalje. Promes je odlično ubacio, a Franco Vazquez glavom poslao loptu u mrežu. Domaćin nije pao i u 102. minuti pružio si je nadu kada je Van Buren iskosa pogodio za 3:3 da bi u 119. minuti Ibrahim Traore uz pomoć sreće zabio za 4:3 i prolaz Slavije. Marko Rog ušao je u igru u 104. minuti.

U zanimljivom susretu na San Siru Inter je poražen od Eintrachta s 1:0 i tako su Nijemci prošli dalje. Prvi susret završen je bez pogodaka i kada je u šestoj minuti Luka Jović doveo goste u vodstvo nakon velike pogreške De Vrija, Inter se našao u problemima i nije uspio doći niti do poravnanja, a kamoli preokreta. Ivan Perišić odigrao je cijelu utakmicu, a Marcelo Brozović ostao je na klupi.

Arsenal je odigrao daleko bolje nego u Francuskoj i s 3:0 eliminirao je Rennes. Prvi susret izgubio je s 3:1, no u uzvratu je bio bolji i s dva gola Pierre-Emericka Aubameyanga te jednim Ainsleya Maitland-Nilesa stigao do pobjede.

Villarreal je pitanje prolaza riješio već u prvom susretu, a u uzvratu samo je potvrdio prolaz. Slavio je još jednom, ovaj put protiv Zenita s 2:1 golovima Morena i Bacce. Branislav Ivanović na kraju susreta samo je uljepšao dojam za goste postavivši konačnih 2:1.

Europska liga, osmina finala:
Slavia Prag - Sevilla 4:3 produžeci (2:2)
Inter - Eintracht 0:1 (0:0)
Arsenal - Rennes 3:0 (1:3)
Villarreal - Zenit 2:1 (3:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!