Tenis

Angelique Kerber u finalu protiv kanadske tinejdžerke

Mihaela Bradovski • subota, 16.03.2019.
Angelique Kerber u finalu protiv kanadske tinejdžerke
Foto: EPA

Poznate su finalistice WTA turnira u Indian Wellsu gdje su Angelique Kerber i Bianca Andreescu ušle u borbu za titulu...

Angelique Kerber traži 13. titulu u svom prvom finalu u Indian Wellsu. Protivnica će joj biti Bianca Andreescu koja je ove godine ubilježila prvo finale na WTA Touru, izgubila u Aucklandu od Julije Goerges i sada traži prvu titulu.

Sjajan meč odigrala je Angelique Kerber koja je sa 6:4, 6:2 bila bolja od Belinde Bencic. Bencic je u odličnoj formi, osvojila je i turnir u Dubaiju nanizavši redom sjajne igračice, ali ovdje je naišla na bolju.

Kerber je trebala 70 minuta za pobjedu, a problema je bilo samo u prvom setu. Tu je Bencic dva puta imala break prednosti, ali nakon što je povela s 4:2, Kerber je podigla razinu igre i okrenula meč na svoju stranu u potpunosti. Švicarka do kraja meča nije uzela nijedan svoj početni udarac.

Embed from Getty Images

Protivnica u finalu bit će joj Bianca Andreescu, 18-godišnja Kanađanka koja igra sezonu karijere. Andreescu sve više napreduje, a pokazala je to i u Indian Wellsu gdje je nanizala Begu, Cibulkovu, Voegele, Wang, Muguruzu i sada Svitolinu.

Protiv Ukrajinke je izgubila drugi set sa 6:2, ali u trećem setu je izdržala, Svitolina je prijetila povratkom, no Andreescu je ipak odnijela pobjedu.

Indian Wells, polufinale:
Angelique Kerber (Njemačka, 8) - Belinda Bencic (Švicarska, 23) 6:4, 6:2
Bianca Andreescu (Kanada) - Elina Svitolina (Ukrajina, 6) 6:3, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!