Košarka

Celticsi na krilima raspoloženog Irvinga do pobjede protiv Hawksa

Branimir Korać • subota, 16.03.2019.
Celticsi na krilima raspoloženog Irvinga do pobjede protiv Hawksa
Foto: EPA

Prvi dvoboj u NBA ligi ove subote odigran je u Bostonu gdje su Celticsi ugostili Hawkse. U utakmici velikog broja poena Boston je slavio sa 129:120...

Efikasan i zanimljiv dvoboj odigrali su u Bostonu Celticsi i Hawksi, a Boston je odnio pobjedu sa 129:120. Konačan rezultat pokazuje kako se igralo, brzo i efikasno, a Celticsi su upisali 43. ovosezonsku pobjedu i napravili još jedan korak prema osiguravanju doigravanja. Atlanta za razliku od njih neće vidjeti doigravanje, teorija još postoji, ali ona je baš u rangu teorije. u praksi to drugačije funkcionira.

U ovom dvoboju Boston je tri minute prije kraja treće dionice imao ogromnih 24 poena prednosti, ali onda je ušao u loše razdoblje i Atlanta se uspjela i vratiti u utakmicu.

Na polovici zadnje dionice ubačajima Kenta Bazemorea s linije slobodnih bacanja Hawksi su poravnali na 112:112 i izgledalo je da će susret ući u dramatičnu završnicu, ali Boston je za dvije minute kreirao seriju 9:0 i ponovno se odvojio, ključnu ulogu u tom odvajanju igrali su Marcus Morris i Jaylen Brown.

Do kraja susreta Boston je iskontrolirao rezultat i odnio pobjedu. Atlanta je ubacila 120 poena i to nije bilo dovoljno, a za toliki broj poena šutirala je iz igre samo 43 posto.

Kyrie Irving predvodio je Boston s 30 poena, 11 skokova i devet asistencija, Jaylen Brown dodao je 23 poena, a Marcus Morris 19 poena i 11 skokova. Kod poraženih Trae Young završio je s 26 poena, a John Collins dodao je 20 poena, 11 skokova i šest asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!