Košarka

Svi Hrvati dvoznamenkasti, Bender uspješan kod Pelicansa, Bogdanović promašio šut za pobjedu

Petar Jenjić • nedjelja, 17.03.2019.
Svi Hrvati dvoznamenkasti, Bender uspješan kod Pelicansa, Bogdanović promašio šut za pobjedu
Foto: EPA

Phoenix Sunsi upisali su pobjedu nakon produžetka kod New Orleans Pelicansa, Cleveland Cavaliersi izgubili su kod Dallas Mavericksa, kao i Indiana Pacersi koji su poraženi kod Denver Nuggetsa. Sva trojica Hrvata upisala su dvoznamenkast broj koševa, a Bojan Bogdanović propustio je biti junak susreta nakon što je promašio tricu za pobjedu svoje momčadi...

Phoenix Sunsi uspješno su odradili gostovanje kod New Orleans Pelicansa gdje su do pobjede stigli nakon produžetka. Susret je zaključen rezultatom 138:136, a Sunsima je ovo bila 17. slavlje u sezoni.

Dvoboj je bio epilog neizvjesne završnice, a dodatnih pet minuta gostima je donio Devin Booker 18 sekundi prije kraja posljednje četvrtine. Bolje su izgledali Pelicansi u produžetku, a sve do samog kraja imali su prednost na svojoj strani. Međutim, Josh Jackson zabio je tricu za izjednačenje (136:136) dvije sekunde prije kraja, a trener Pelicansa Alvin Gentry žurno je tražio minutu odmora koju nije imao. Zaradio je tehničku, a Sunsi slobodno bacanje i napad što nisu propustili iskoristiti.

Devin Booker bio je najbolji kod Phoenixa sa 40 poena, pet skokova i 13 asistencija, Kelly Oubre dodao je 32 koša i šest skokova, a Dragan Bender 13 koševa (5/6 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 0/1), pet skokova te po jednu asistenciju, blokadu i ukradenu loptu za nešto manje od 34 minute u igri.

Najbolji je kod domaćina bio Julius Randle s 21 poenom, 11 skokova i pet asistencija, a svoj četvrti uzastopni triple-double ubilježio je Elfrid Payton koji je dodao 16 koševa, 13 skokova i 16 asistencija.

Niz od sedam uzastopnih poraza prekinuli su Dallas Mavericksi koji su noćas na domaćem parketu sa 121:116 bili bolji od Cleveland Cavaliersa. Imali su domaćini tijekom susreta i 21 koš prednosti, Cavaliersi su se uspijevali spustiti i na četiri poena minusa, međutim, do preokreta nisu uspjeli doći. Do kraja susreta sačuvali su stečenu razliku te upisali pobjedu.

Do pobjede ih je predvodio Tim Hardaway Jr. s 22 poena, Maxi Kleber dodao je 18 koševa i 12 skokova, dok su po 16 poena dodali Jalen Brunson (sedam skokova) i Dwight Powell.

Colin Sexton bio je najučinkovitiji kod Cavaliersa sa 28 poena. Ante Žižić dodao je 11 koševa (4/5 za dva, slobodna bacanja 3/3), pet skokova i tri asistencije za nešto manje od 31 minutu provedenu na parketu.

Tijesan poraz upisali su Indiana Pacersi na gostovanju kod Denver Nuggetsa sa 102:100 koji su stigli na korak do potpunog osiguravanja prvog doigravanja od sezone 2012./13. Tri minute prije kraja imali su vodstvo 96:89, a tada je Nikola Jokić zaradio isključenje nakon svađanja sa sucima. Pacersi su uspjeli doći do izjednačenja (100:100) nakon čega je Paul Millsap postavio konačan rezultat. Posljednji napad imali su gosti, tricu je šutirao Bojan Bogdanović, no nije bio precizan.

Nikola Jokić susret je zaključio s 26 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok su po 17 koševa dodali Will Barton (šest skokova, pet asistencija) i Jamal Murray.

Najučinkovitiji je kod Pacersa bio Thaddeus Young s 18 poena i deset skokova, dok je Bojan Bogdanović bez ubačene trice dodao 16 koševa (5/7 za dva, 0/5 za tricu, slobodna bacanja 6/6), šest skokova i dvije asistencije za 32 minute na terenu.

NBA:
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 136:138*
Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 121:116
Denver Nuggets - Indiana Pacers 102:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!