Košarka

Kutak za kladioničare: Valencia traži pobjedu za otvaranje vrata finala, a Olympiakos i Siegemund u potrazi za formom

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 19.03.2019.
Kutak za kladioničare: Valencia traži pobjedu za otvaranje vrata finala, a Olympiakos i Siegemund u potrazi za formom
Foto: FaH

Dva košarkaška i jedan teniski dvoboj nudimo ovog utorka, na rasporedu su susreti u Euroligi i Eurokupu, a na terenu će biti i tenisačice i tenisači u Miamiju...

Valencia - Uniks Kazan

Kreće polufinalna serija Eurokupa, a Valencia u svojoj dvorani u prvom susretu dočekuje Uniks Kazan. Španjolci su favoriti, veliki kandidati za osvajanje ovog natjecanja, a posebno su ubojiti na svom parketu. u Eurokupu su u nizu od 12 uzastopnih pobjeda, a posljednji poraz nanio joj je ASVEL još u studenog sa 73:69. Na svom parketu Valencia ima devet pobjeda zaredom dok u španjolskom prvenstvu trenutno drži petu poziciju s omjerom 14-9. Isti omjer ima i četvrtoplasirani Joventut koji ju je prestigao nakon što je Valencia u prošlom kolu poražena od Fuenlabrade.

Uniks je iznenadio u četvrtfinalu doigravanja Lokomotiv Kuban i pobjedom u gostima u trećem susretu stigao do prolaza. Valencia s druge strane nije imala nikakvih problema s Rytasom i svladala ga je lakoćom u dva susreta te je jedina izbjegla majstoricu. Domaćin je u svakom slučaju kvalitetniji, na svom parketu posebno opasan i Valencia s puno optimizma s pokrićem ulazi u ovaj meč.

Prognoza: Pobjeda Valencije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Valencije 1.50, neriješeno 18.0, pobjeda Uniksa 3.60

Laura Siegemund - Polona Hercog

Zadnja runda kvalifikacija u Miamiju donosi dvoboj između Polone Hercog i Laure Siegemund. Njemica je sve bliže onim odličnim izdanjima od prije teške ozljede koljena koja ju je na predugo vremena izbacila s terena i tako je izgubila previše vremena u karijeri koja je bila u usponu. Nedavno je izjavila kako joj je najvažnije da ima kontinuitet nastupa bez novih zdravstvenih problema, a da će forma doći sama po sebi. ove godine upisala je nekoliko solidnih pobjeda, posebno zvučnu na Australian Openu gdje je svladala Viktoriju Azarenku, no kasnije je uslijedio pad forme i nanizala je četiri poraza. Ovdje je krenula pobjedom protiv Sorane Cirstee.

Forma Polone Hercog nije ništa bolja, ona čak nema nijednu pobjedu protiv igračica iz Top 100 ove godine. Ubilježila je nekoliko slavlja protiv nisko rangiranih protivnica, a najzvučniju pobjedu ostvarila je upravo u Miamiju gdje je svladala Fanny Stollar na početku kvalifikacija. Glatko je gubila od igračica s kojima po renkingu ne bi smjela imati problema, a sada joj slijedi igračica koju još nikada ranije nije svladala. U dva dosadašnja dvoboja Siegemund je slavila bez izgubljenog seta i to u Stuttgartu i Bukureštu 2016. godine sa 6:4, 6:3 te 6:2, 6:1.

Prognoza: Pobjeda Siegemund

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Siegemund 1.75, pobjeda Hercog 1.85

Olympiakos - Bayern

Vrlo važna utakmica i za Olympiakos i za Bayern u borbi za prolaz u nokaut fazu Eurolige. I jedni i drugi su na granici ulaska, nisu u dobroj formi i ovo je utakmica koja bi im mogla biti ključna u borbi za prolaz. Olympiakos na svom parketu jednostavno ne smije gubiti, trenutno je na osmom mjestu s omjerom 13-13 dok je Bayern 11. sa samo pobjedom manje. To je dovoljan pokazatelj koliko se velika borba vodi za prolaz i koliko je klubova uključeno u tu borbu. Bavarce bi poraz u Grčkoj bacio unazad i našli bi se u vrlo teškoj poziciji.

Međutim Olympiakos je u svojoj dvorani uvijek favorit. Bit će hendikepiran neigranjem Vassilisa Spanoulisa kojeg neće biti ovog tjedna kada Olympiakos očekuje važni dvoboji protiv Bayerna i Gran Canarije. I jedni i drugi su u negativnom nizu, Olympiakos je izgubio zadnjih šest od sedam utakmica, a Bayern zadnjih četiri od pet, te su i jedni i drugi svladali su samo Budućnost u Podgorici. Kvaliteta i domaći parket prevaguju na stranu momčadi Davida Blatta, forma je podjednako loša na obje strane i ona ne bi trebala biti presudna.

Prognoza: Pobjeda Olympiakosa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Olympiakosa 1.60, neriješeno 18.0, pobjeda Bayerna 3.10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!