Nogomet

Smolčić: "Bila je ovo posebna utakmica za našu obitelj"

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.03.2019.
Smolčić: "Bila je ovo posebna utakmica za našu obitelj"
Foto: Pixsell

Bio je to tjedan iz snova za obitelj Smolčić. Braća blizanci Hrvoje i Ivan našli su svoje mjesto u zapisniku u pobjedi protiv Osijeka, a Hrvoje je svih 90 minuta na lijevom boku. Za nastup ga je pohvalio i trener Bišćan...

Hrvoje Smolčić jedan je od onih mladih igrača koje je Igor Bišćan pridružio prvoj momčadi, a prvi nastup od prve minute na Rujevici je prošao sjajno.

"Nemam se razloga žaliti, samo neka se ovako nastavi. Nadao sam se kroz tjedan da ću početi utakmicu protiv Osijeka. Saznao sam da ću igrati dva dana prije utakmice, bilo je u početku treme i nervoze, posebice što je utakmica jako puno nosila, od borbe za drugo mjesto nadalje. Nije bilo mjesta pogreškama, jer svaka pogreška mogla je značiti gol. Kako je utakmica odmicala bilo je sve lakše. Hvala treneru na prilici, nadam se da sam opravdao očekivanja", rekao je Hrvoje Smolčić za klupsku stranicu.

Smolčić je pružio sve od sebe i krajem susreta već je polako ostajao bez snage.

"Tempo je bio jak, iako s tribina možda to tako ne izgleda. Na terenu je bilo dosta jakih duela i sve je puno teže u odnosu na juniorski rang. Moram priznati da ni sam nisam očekivao da će me hvatati grčevi, inače igram na poziciji stopera i nisam nikad imao problema s grčevima. Na boku je potrošnja puno veća, ritam je u seniorskom nogometu puno jači i to je ostavilo traga. Na kraju ne znam ni sam kako sam izdržao 90 minuta. Kada treniram s prvom ekipom uglavnom sam igrao na poziciji lijevog beka, iako mi je prirodnija pozicija stopera. Naravno, kada god bude trebalo spreman sam igrati na bilo kojoj poziciji. Ova utakmica protiv Osijeka bila je za mene jedno veliko iskustvo", dodaje Smolčić.

Za prvi nastup bilo je odlično, a Smolčić je imao veliku podršku s tribina.

"Cijela obitelj nas je došla podržati, dugo smo ovo čekali i nadali smo se ovakvoj prilici. Još kada je brat saznao da će biti među 18 igrača bili smo oduševljeni. Brat se čak i zagrijavao u trenutku kada su mene počeli loviti grčevi. Stiglo je jako puno poruka podrške i čestitki sa svih strana. Hvala svima. Kada smo stigli u Rijeku nisam mogao ni zamisliti da ću se jednog dana naći u ovoj situaciji. Naravno da smo naporno radili i trenirali nadajući se, ali kada se to dogodi onda je to nagrada za sve što smo radili. Mislim da su mladi igrači iz Škole nogometa ove sezone pokazali da se na njih može računati", ustvrdio je Smolčić.

Danas ga očekuje dvoboj u dresu reprezentacije do 19 godina protiv Njemačke u Sinju u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo do 19 godina.

"Čekaju nas tri kvalifikacijske utakmice, pošto samo najbolja reprezentacija ide dalje očekuje nas težak zadatak i svaka utakmica će biti jako teška i veliki izazov. Nema mjesta kalkuliranju, vjerujem da ova generacija ima kvalitetu da napravi dobar rezultat. Mislim da će prva utakmica protiv Njemačke biti ključna na ovom kvalifikacijskom turniru, moramo pobijediti ili osvojiti barem bod da bismo do kraja ostali u konkurenciji za prolaz."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!