Tenis

Lajović šokirao Nishikorija u Miamiju, Isner uz dosta muke do prolaza

Branimir Korać • subota, 23.03.2019.
Lajović šokirao Nishikorija u Miamiju, Isner uz dosta muke do prolaza
Foto: EPA

Odigran je dio susreta drugog kola u Miamiju u konkurenciji tenisača, a najveće iznenađenje svakako je poraz Keija Nishikorija protiv Dušana Lajovića...

Sedmi nositelj Miamija John Isner u tijesnom meču eliminirao je Talijana Lorenza Sonega sa 7:6, 7:6. U dva tie-breaka Isner je bio bolji, pogodio je 20 aseva, nije protivniku pružio nije break loptu i spasio je jesnu set loptu u drugom setu. Bilo je to u tie-breaku kod 7:6 nakon čega Sonego više nije uzeo niti poen.

Neočekivani poraz upisao je Lucas Pouille protiv Alberta Ramosa koji je odigrao sjajan meč i zasluženo slavio. Pouille je uzeo prvi set, ali nakon toga Ramos je bio bolji igrač i stigao je do breaka s kojim je potvrdio lošu formu Francuza.

Još jedan nositelj koji je napustio turnir je Marton Fucsovics kojeg je nadigrao mladi i sve bolji Kanađanin Felix Auger-Aliassime. On je slavio u tri seta, treći set uzeo je sa 6:0 i zasluženo je poslao Mađara van turnira. Auger-Aliassime je velika nada svjetskog tenisa i njegova pobjeda sigurno nije iznenađenje.

Zato je u svakom slučaju iznenađenje pobjeda Dušana Lajovića protiv Keija Nishikorija. Lajović je odigrao sjajan meč, izgubio je prvi set s glatkih 6:2, no nakon toga zamijenio je uloge s Nishikorijem i on je bio taj koji je igrao za klasu bolje. I u drugom i u trećem setu dovršio je posao s dva breaka prednosti ne dopustivši Nishikoriju da ozbiljnije zaprijeti.

"Definitivno je podignuo svoju razinu u drugom i trećem setu i počeo igrati čvršće s osnovne linije. Više nije toliko promašivao kao u prvom setu i na kraju je i dobro servirao. Možda nisam odigrao najbolje, ali svaka mu čast na nastupu", kaže Nishikori.

John Millman prokockao je pobjedu protiv Federica Delbonisa. Imao je break prednosti u trećem setu, ali na servisu za meč je pokleknuo i kasnije u tie-breaku izgubio s glatkih 7:2.

U francuskom dvoboju Jeremy Chardy u dva seta svladao je Gillesa Simona. Do dolaska u Miami Chardy je nizao poraze, imao ih pet zaredom, ali ovdje je bio pravi i prošao je u treće kolo pobjedama protiv Nicolasa Jarryja i Chardyja.

Miami, drugo kolo:
John Isner (SAD, 7) - Lorenzo Sonego (Italija) 7:6(2), 7:6(7)
Kyle Edmund (Velika Britanija, 19) - Ilja Ivaška (Bjelorusija) 6:3, 6:2
Albert Ramos (Španjolska) - Lucas Pouille (Francuska, 25) 4:6, 6:4, 6:3
Nick Kyrgios (Australija, 27) - Aleksander Bublik (Kazahstan) 7:5, 6:3
Felix Auger-Aliassime (Kanada) - Marton Fucsovics (Mađarska, 29) 6:4, 4:6, 6:0
Nikoloz Basilašvili (Gruzija, 17) - Mischa Zverev (Njemačka) 6:3, 6:2
Robin Haase (Nizozemska) - Lloyd Harris (Južna Afrika, LL) 3:6, 6:3, 6:4
Dušan Lajović (Srbija) - Kei Nishikori (Japan, 5) 2:6, 6:2, 6:3
Federico Delbonis (Argentina) - John Millman (Australija, 32) 7:5, 3:6, 7:6(2)
Jeremy Chardy (Francuska) - Gilles Simon (Francuska, 23) 6:4, 6:2
Miloš Raonić (Kanada, 12) - Maximilian Marterer (Njemačka) predaja Marterer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!