Nogomet

Crnogorci poveli, Englezi im kasnije napunili mrežu, ozljeda Ronalda

Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.03.2019.
Crnogorci poveli, Englezi im kasnije napunili mrežu, ozljeda Ronalda
Foto: EPA

Odigrano je još šest utakmica drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Vrijedi izdvojiti visoke pobjede Engleske i Francuske protiv Crne Gore odnosno Islanda, kao i remi Portugala i Srbije. U spomenutoj je utakmici zbog ozljede igru napustio Cristiano Ronaldo...

Na stopostotnom učinku ostaje Engleska koja je nakon visoke pobjede protiv Češke (5:0) slavila na gostovanju kod Crne Gore. Gordi Albion slavio je s visokih 5:1 te tako ostavio večerašnje domaćine na jednom osvojenom bodu u skupini A.

Igrala se 18. minuta kada su Crnogorci stigli do vodstva. Marko Vešović uz malo je sreće prošao kroz obranu Engleza te krasnim udarcem, malo unutar kaznenog prostora, pogodio suprotni kut protivničkog gola.

Međutim, nakon točno pola sata igre gostujuća momčadi stiže do poravnanja. Ubacio je Ross Barkley iz slobodnog udarca, a najviši u skoku bio Michael Keane koji loptu zakucava u mrežu.

Devet minuta kasnije Engleska je stigla do potpunog preokreta. Dobar posao napravio je Callum Hudson-Odoi koji je poslao oštro loptu na pet metara, a u gol ju skrenuo asistent za prvi pogodak - Ross Barkley.

Bila je ovo definitivno Barkleyjeva večer, a engleski reprezentativac u 59. minuti postigao je još jedan pogodak. Ovoga puta lopta mu se odbila od jednog crnogorskog braniča, a Barkley je potpuno neometan s deset metara zatresao mrežu.

Još dva puta lopta završila je u mreži Crne Gore, tako je Harry Kane u 71. minuti poentirao za 4:1 na asistenciju Raheema Sterlinga, da bi se asistent deset minuta kasnije i sam upisao u strijelce.

Rezultati by SofaScore

Do druge pobjede stigla je i Francuska u skupini H. Nakon gostovanja u Moldaviji danas je na domaćem terenu bila bolja od Islanda s 4:0. Gosti su tako nakon pobjede protiv Andore upisali i prvi poraz u ovim kvalifikacijama.

Francuska je povela u 12. minuti, Kylian Mbappe je ubacio, a Samuel Umtiti bio na pravom mjestu i glavom poslao loptu koja je od stative ušla u gol.

Domaćin je do drugog gola stigao u 68. minuti kada je Benjamin Pavard ubacio s desne strane, a loptu u mrežu iz blizine skrenuo Olivier Giroud. Kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko konačnog pobjednika pobrinuo se Mbappe deset minuta kasnije na proigravanje Griezmanna. Napadač Atletico Madrida potvrdio je slavlje pogotkom u 84. minuti.

Rezultati by SofaScore

Najnapetije bilo je u Portugalu gdje je domaćin upisao i drugi remi u ovim kvalifikacijama. Večeras je u goste stigla Srbija koja je u svom premijernom nastupu tako stigla do boda. Susret je završen rezultatom 1:1.

Portugalci su pritiskali na početku, ali Srbija se tome uspjela othrvati. Nakon lijepog kontranapada domaći je vratar u kaznenom prostoru srušio Mijata Gaćinovića, a sudac pokazao na bijelu točku. Siguran je izvođač bio Dušan Tadić.

Problemi za domaćina stigli su u 30. minuti kada je Cristiano Ronaldo prisilno napustio igru zbog ozljede. Ipak, Portugal je stigao do izjednačenja u 42. minuti kada je sjajno pogodio Danilo Pereira, a gostujuću vratar nije mogao ništa napraviti.

Domaća je momčad u drugom poluvremenu bila u ofenzivi tražeći pobjednički pogodak, međutim, rezultat se do kraja više nije promijenio.

Rezultati by SofaScore

Kvalifikacije za EP, 2. kolo:
Andora - Albanija 0:3
Crna Gora - Engleska 1:5
Francuska - Island 4:0
Kosovo - Bugarska 1:1
Luksemburg - Ukrajina 1:2
Portugal - Srbija 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!